Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Nahkuri mukaan Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön ra­hoi­tus­suun­ni­tel­maan – vanhan nah­ka­teh­taan ja asuin­ra­ken­nuk­sen kun­nos­ta­mi­sen lop­pu­sum­mak­si on ar­vioi­tu 2,4 mil­joo­naa euroa

Tyrnävä
Tyrnävän Nahkurissa on tehty viime aikoina paljon maaperä- ja kuntotutkimuksia.
Tyrnävän Nahkurissa on tehty viime aikoina paljon maaperä- ja kuntotutkimuksia.
Kuva: Liisa Batista

Tyrnävä. Nahkurin alueen vanhan nahkatehtaan ja siihen kuuluvan asuinrakennuksen kunnostaminen kulttuurikäyttöön on päässyt mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuritilojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2021-2024. Arviolta 2,4 miljoonaa euroa maksavalle kunnostamiselle osoitetaan suunnitelmassa 250 000 euroa vuodelle 2022 ja 500 000 euroa vuodelle 2023.

Rahoitussuunnitelma on tehty edellyttäen, että eduskunta osoittaa kulttuuritilojen perustamishankkeisiin riittävät määrärahat. Suunnitelma on ohjeellinen, ja sen toteutuminen riippuu hankkeiden kustannustasosta, tilaohjelmasta, toteutumisvalmiudesta ja valtion talousarvion määrärahoista. Rahoitussuunnitelmaa tarkistetaan vuosittain kattamaan seuraavat neljä vuotta, ja mukana olevien hankkeiden on tarkistettava rahoitussuunnitelmaansa vuosittain. Avustettavat kohteet ja avustusten määrä harkitaan lopullisesti avustushakemusten perusteella.