Tilaajaetu: Pe­li­lip­pu­ar­von­ta Kär­pät-JYP to 29.9. peliin. Osal­lis­tu tästä ja lähde kaverin kanssa kan­nus­ta­maan Kärpät voit­toon!

Kolumni
Tilaajille

Markku pohtii so­siaa­li­sen median päi­vä­per­ho­sia ja muis­tut­taa: "Am­mat­ti­mai­ses­ti toi­mi­tet­tu lehti antaa in­hi­mil­li­sen äänen seu­tum­me ruo­hon­juu­ri­ta­son ih­mi­sis­tä, sitä ääntä ei kuulu pöy­tä­kir­jois­ta tai muista asia­kir­jois­ta"

Liminka

#Liminka

Jokaisen viikon vakioasia on lukea tuoreeltaan paperinen Rantalakeus digiajasta huolimatta. Lukija saattaa syventyä kotiseutumme juttuihin ja kuviin ajattelematta lehden pitempiaikaista historiallista arvoa.

Pohjois-Pohjanmaan ja entisen Limingan suurpitäjän kirjallinen historia ei ole kovin pitkä, jos sitä vertaa esimerkiksi eteläisen Euroopan kirjalliseen perintöön. Liminka mainitaan vasta ensimmäisen kerran historianlähteessä 9. syyskuuta 1477. Turun piispa Konrad Bitzin ja tuomiokapitulin kirje on merkityksellinen myös Kemin, Iin ja Salon pitäjän perillisille. Se on yksi harvoista maakuntamme säilyneistä keskiaikaisista historiallisista asiakirjoista.