Tilaajille

Lu­mi­joen kah­dek­sas­luok­ka­lai­set kok­ka­si­vat ko­ti­mai­sis­ta raa­ka-ai­neis­ta – mitä kaikkea koulun keit­tiös­sä syntyi?

Lumijoen kahdeksasluokkalaiset kokkasivat MTK:n ruokakasvatusmallin mukaisesti.

Lumijoki
-
Kuva: Kati Ollakka

Maa- ja metsätaloustuottajin Keskusliitto MTK on tehnyt kahdeksasluokkalaisille Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin. Sen tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Malli myös tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan ja ruoantuottajiin.

Lumijoen koulun kotitalousopettaja Sari Mäkisalo kiittelee ruokakasvatusmallia helposti toteutettavaksi. Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa mallin materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle. Kokkaamisesta ja herkuttelusta huolehtivat opettajat ja oppilaat.