Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Liminka nousi THL:n ko­ro­na­kar­tal­le – lu­kios­sa jouk­koal­tis­tu­mi­nen, yksi ryhmä ka­ran­tee­niin

Lukioryhmä on karanteenissa maanantaihin saakka.

Liminka

Liminka on noussut vahvistettujen koronatartuntojen määrän vuoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalle. Kunnassa on tapauksia nyt viisi.

Limingan lukiossa on todettu joukkoaltistuminen. Terveydenhuollon viranomaiset ovat tehneet jäljitystyön ja tulleet siihen tulokseen, että yksi opetusryhmä asetetaan karanteeniin maanantaihin 16. marraskuuta saakka. Altistuskaranteeniin voi määrätä vain terveydenhuollon viranomainen lain nojalla.

Kartoitustyö ja tarvittavat toimenpiteet tähän hetkeen on nyt tehty. Opiskelu jatkuu muiden osalta normaaliin tapaan lähiopiskeluna, kunta tiedottaa.

Limingan lukiossa noudatetaan THL:n ohjeita koronaviruksen torjunnassa ja paikallista tilannetta seurataan tarkasti.

Lisäksi Limingan kunta suosittelee edelleen maskin eli suu-nenäsuojan käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Maskeja suositellaan pidettäväksi esimerkiksi kaupoissa, tapahtumissa, virastojen julkisissa tiloissa sekä kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa. Suositus ei koske alle 15-vuotiaita eikä toisen asteen koulutuslaitoksia. Liminkalaisille on ilmaisia maskeja jaossa kirjastossa.


Aiemmin koronakartalle on noussut Kempele, missä vahvistettuja tautitapauksia on 21. Muissa lakeuden kunnissa tapauksia on alle viisi, sillä viiden tapauksen tullessa vahvistettua kunta nousee THL:n listaukseen.