Koulut: Mitä Kempele sai 35 mil­joo­nal­la eu­rol­la?

Vaalikone: Kuka on sinun pre­si­dent­tieh­dok­kaa­si? Testaa Ran­ta­la­keu­den vaa­li­ko­ne!

Nimitykset: Ran­ta­la­keu­den uusi pää­toi­mit­ta­ja on valittu

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Li­min­gan­lah­den luon­to­kes­kuk­seen uusi luon­to­pol­ku ja hotelli – räys­täs­pääs­kyil­le

Liminganlahden luontokeskuksen läheisyyteen rakennetaan uusi luontopolku. Metsähallitus kertoo tiedotteessaan, että rakennustyöt ovat käynnistyneet tällä viikolla.

Luontopolun toteuttamisesta vastaavat yhdessä Limingan kunta ja Metsähallituksen Luontopalvelut. Liminganlahdelle rakennetaan myös uusi hotelli räystäspääskyille.

Rantaniityn poluksi nimetty uusi luontopolku lähtee Liminganlahden luontokeskuksen pihapiiristä, nuotiokatoksen kohdalta. Sorapintaisen ja esteettömän polun pituus on 640 metriä. Retkeilijä pääsevät kulkemaan peltomaiseman lävitse Liminganlahden rantaviivan tuntumaan. Polun päähän tehdään evästelypaikka pöytineen ja penkkeineen. Rantakoivikosta voi kiikaroida alueen linnustoa.

– Kävijät ovat kuitenkin jo pitkään toivoneet lisää tekemistä ulos, luontokeskuksen lähiympäristöön, ja nyt pääsemme vastaamaan toiveisiin, luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi sanoo tiedotteessa.

Luontopolun varrelle sijoitetaan uusia luontopolkutauluja, joiden kuvittamisesta vastaa pilapiirtäjä Seppo Leinonen. Polku valmistuu huhtikuun aikana.

Metsähallitus hoitaa osuutensa Luontopalvelujen budjettirahoituksen ja eduskunnan myöntämien tulevaisuusinvestointivarojen avulla. Kunta sai lähivirkistysalueiden kehittämiseen 63 500 euroa.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myöntämää hankerahaa käytetään myös Rantakylän virkistysalueen parantamiseen. Hankkeen toteutusaika on tämän vuoden loppuun.

Liminganlahden maastoissa rakennetaan tänä keväänä muutakin: toukokuun alkupuolella tehdään uusi lammasaitaus, jotta lampaat pääsevät laiduntamaan kesäkuun alkupäivinä.

Toukokuun puolivälissä laidunalueelle tulee myös lisää majoitustilaa, nimittäin räystäspääskyille. Räystäspääskyhotellissa on 36 valmista pesää, ja linnut saattavat innostua itsekin rakentamaan valmiiden pesäkolojen yhteyteen lisää pesiä. Erittäin uhanalainen räystäspääsky pesii mielellään yhdyskunnissa.