Mainos: Tilaa tästä Rantalakeus Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Lauan­tai­na Li­min­gas­sa kunnon ta­pah­tu­ma­vyö­ry! Mo­ni­puo­li­sia työ­näy­tök­siä, mark­ki­na­kaup­piai­ta, stand uppia ja vii­ka­te­nii­ton MM-kil­pai­lut – mah­dol­li­suus myös Hannu Krankan ta­paa­mi­seen

Samalla kisataan viikateniiton MM-kisat. Paikalle pääsee Oulustakin vaikka lättähatulla.

Liminka
Taas niitetään Limingassa! Perinteiset MM-kisat siirtyivät tänä vuonna Suur-Limingan markkinoiden yhteyteen.
Taas niitetään Limingassa! Perinteiset MM-kisat siirtyivät tänä vuonna Suur-Limingan markkinoiden yhteyteen.
Kuva: Susanna Eksymä

Abrahamin kulttuuripuistossa ja sen läheisyydessä tapahtuu lauantaina. Limingan Yrittäjät ry:n järjestämät Suur-Limingan markkinat käynnistyvät puiston alueella lauantaina kello 11.

Markkina-alueen läheisellä pellolla puolestaan kisataan päivän aikana viikateniiton MM-kisat perinteisen Lions Club-Liminka /Liminganlahden Niittypäivän aikana. Niittypäivässä on niittämisen lisäksi muun muassa tervanpolttonäytös kompaktissa koossa. 4H tuo paikalle keppariohjelmaa ja alueella voi ihailla vanhoja kulkupelejä. ProAgria puolestaan järjestää kalanperkausnäytöksen ja valmistaa kalaruokaa.

Markkinat juontaa nuijasotapäällikkö Hannu Krankan hahmo.

Alueella on mahdollisuus tutustua langanvärjäykseen, jousiammuntaan ja savenvalantaan. Ilmaiset Vanhan Limingan opastuskierrokset käynnistyvät kello 12, 12.30, 13, 14, 14.30 ja 15. Aiheena on Limingan niityt kautta aikojen ja Vanhan Limingan julkkikset. Lapsetkin on huomioitu muun muassa poniratsastuksen muodossa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on mukana Limingan tapahtumalauantaissa.
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on mukana Limingan tapahtumalauantaissa.
Kuva: Meeri Utti

Illalla Abrahamin kulttuuripuistossa järjestetään Remakka Stand Up -show sekä karaokeiltamat. Iltatapahtuma on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Kun Liminkaan mielii Oulun suunnalta, pääsee paikan lättähattujunalla. Oulusta ensimmäinen juna lähtee lauantaina kello 10.30 ja Kempeleestä 10.44. Limingassa juna on 10.56. Toinen juna

starttaa Oulusta kello 15.20. Juna pysähtyy Limingan asemalla, mistä on linja-autokuljetus tapahtuma-alueelle.

Yrittäjien puheenjohtaja Minna Rautio kertoo markkinamyyjiä ilmoittautuneen tähän mennessä reilut parikymmentä. Samaan aikaan Oulussa järjestettävät Valtakunnalliset kotiseutupäivät veivät ison osan käsityömyyjistä.

– Mutta jostain on aloitettava seuraavaa kertaa varten, hän toteaa.

Markkinoiden yhteydessä käyttää puheenvuoron Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän tutustuu Limingassa myös EMP:n ja Siklan toimintaan.

Markkinoiden myyntialue on avoinna kello 17 saakka.