Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

La­keu­den alueel­la osoi­te­taan tukea Uk­rai­nal­le monin eri tavoin – Pirkko neuloo, Kari virk­kaa, Varpu ja Milla ke­rää­vät lip­pail­la varoja

Ukrainaa tuetaan lakeudella monipuolisesti. Esimerkiksi Limingassa järjestetään viikonlopun aikana SPR:n lipaskeräys ja Hailuodossa tukea osoitetaan symbolisesti käsitöillä.

Rantalakeus

Hailuotolainen Kari Tuhkanen osoittaa tukensa Ukrainalle virkkaamalla reppuihin, pipoihin tai muihin asusteisiin kiinnitettäviä maan lippuja. Tuhkasen innoittamana Hailuodon kahvila Lomassa järjestettävään iltatoriin osallistuvat ihmiset aikovat saapua paikalle virkkuukoukut mukanaan. Tori-iltoja ei ole järjestetty viimeiseen pariin kuukauteen koronan vuoksi, mutta nyt toiminta jatkuu entiseen tapaan. Iltatori järjestetään kahvilan tiloissa jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

– Vallitseva tilanne ahdistaa monia ihmisiä. Päätin keksiä iltatoriin mielekästä ohjelmaa, jonka parissa puhuminen on helpompaa. Käsillä tekeminen helpottaa ahdistusta ja samalla tuemme ukrainalaisia symbolisesti. Liput jaetaan ilmaiseksi niitä haluaville. Keskustellaan sitten paikalla olevien kanssa, miten voitaisiin jatkossa tukea Ukrainalaisia joko taloudellisesti tai muuten, ammatiltaan terapeuttina toimiva Tuhkanen kertoo.

Hailuodon iltatorilla Kahvila Lomassa neulotaan ja virkataan yhdessä sinikeltaisia tupsuja ja lippuja, joilla voi osoittaa solidaarisuuttaa Ukrainaa kohtaan.
Hailuodon iltatorilla Kahvila Lomassa neulotaan ja virkataan yhdessä sinikeltaisia tupsuja ja lippuja, joilla voi osoittaa solidaarisuuttaa Ukrainaa kohtaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin