Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kun­nan­hal­li­tuk­sel­le esi­te­tään: Ruu­ti­kun­nat Oy:n pe­rus­te­taan ri­peäs­ti, jotta yhtiö ehtii hakea Ruu­ti­kan­kaal­le myön­net­tyä  lii­kun­ta­paik­ka-avus­tus­ta vuoden loppuun men­nes­sä

Liminka
Ruutikankaalla harjoiteltiin jo silloin, kun rakennustyöt olivat alkuvaiheessa.
Ruutikankaalla harjoiteltiin jo silloin, kun rakennustyöt olivat alkuvaiheessa.
Kuva: Mirko Kovalainen

Limingan kunnanhallitus päättää maanantaina Ruutikunnat Oy:n perustamisesta. Kunnanhallitukselle esitetään yhtiön perustamisasiakirjojen valmistelemista siten, että Ruutikunnat Oy voi hakea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Ruutikangas Oy:lle osoitettua 750 000 euron määrärahavarausta. Avustus on haettava ennen vuodenvaihdetta.

Kunnanhallitukselle esitetään myös, että perustettavan yhtiön hallitukseen valitaan viisi henkilöä, jotka kunnanhallitus nimeää. Yhtiöjärjestys, osakassopimus, liiketoimintasuunnitelma sekä muut selvitykset tuodaan kunnanhallituksen päätettäväksi, kun ne ovat valmistuneet.

Limingan kunnanvaltuusto päätti talousarviokokouksessaan 12. joulukuuta varata 1,1 miljoonan euron määrärahan Ruutikunnat Oy:n osakkeiden merkitsemiseen.

Maanantain kokouksessa kunnanhallituksen pohdittavaksi tulee myös erillisen poliittisen seurantaryhmän nimittäminen Ruutikunnat Oy:n valmistelua varten. Kunnanhallitukselle esitetään, että se nimeää seurantaryhmään edustajan jokaisesta poliittisesta ryhmästä.

Kokoomuksen valtuustoryhmän ponsi valtuuston kokouksessa 12. joulukuuta oli, että Ruutikunnat Oy:lle asetetaan kunnanhallituksen nimeämä poliittinen ohjausryhmä. Ponnen mukaan sen tehtävänä olisi muun muassa valvoa projektin etenemistä ja laatua, hyväksyä muutokset sekä seurata ja valvoa Ruutikunnat Oy:n budjettia.

Korjattu juttua 16.12. klo 12.04: Ministeriö merkitsi määrärahavarauksen Ruutikangas Oy:lle, ei Ruutikankaan ampumaurheilukeskukselle, kuten jutussa alunperin kirjoitettiin.