Mainos: Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 2 kk 6,75 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Konst­ruk­tio­tek­ni­kos­ta baa­rin­pi­tä­jäk­si ja edel­leen kir­jai­li­jak­si – 20 vuotta kir­joit­ta­nut kem­pe­le­läi­nen Ari Paulow jäi jo eläk­keel­le, mutta palasi näp­päi­mis­tön äärelle

Kirjat kiehtoivat Ari Paulowia jo pikkupoikana. Tänä vuonna kirjailija viettää 20-vuotistaitelijajuhlaa.

Kempele
Ari Paulowin kirjailijan ura on jatkunut 20 vuotta. Hän päätti jo jäädä eläkkeelle, mutta uusin kirja ilmestyy aivan lähiaikoina.
Ari Paulowin kirjailijan ura on jatkunut 20 vuotta. Hän päätti jo jäädä eläkkeelle, mutta uusin kirja ilmestyy aivan lähiaikoina.
Kuva: Tiina Jokinen

Ari Paulow on jälleen uudessa rikosdekkarissaan herättänyt henkiin oululaisen mestarietsivän Jesse Hackmanin. Tuottoisan kirjailijan piti vetäytyä eläkkeelle, mutta toisin kuitenkin kävi.

– Edellinen kirja Väärintekijät valmistui 15. toukokuuta 2019. Tuolloin mietin, onko minun pakko joka päivä istuttava yhdeksältä aamulla takomaan tuota konetta vuoden ajan? Silloin olin niin väsynyt kirjoittamiseen, että päätin alkaa eläkeläiseksi. Viikonloppuisin oli mukavaa, kun pystyi käymään keikoilla ja olemaan ihmisten kanssa, mutta arkisin oli tylsää, kun avovaimo oli töissä ja tyttö koulussa. Sitten iski vielä korona, eikä päässyt edes kuntosalille. Arki alkoi mennä siihen, että otin konjakin ja istuin television ääressä tai luin jonkun kirjan. Tasan päivälleen vuoden sitä jaksoin ja viime vuoden toukokuussa aloitin Luurankosaaren kirjoittamisen, Paulow muistelee.