Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kirk­ko­män­ni­kön vanha koulu kiinni: vi­tos­luok­ka­lai­set Kuu­lam­men ja Murron kou­lui­hin, ala­luo­kat Ran­ta­rous­tiin

Tyrnävä
Kirkkomännikön koulun vanhassa osassa opiskelleet 1-2 -luokkalaiset siirtyvät Rantaroustin kouluun, vitosluokkalaiset Kuulammen ja Murron kouluihin.
Kirkkomännikön koulun vanhassa osassa opiskelleet 1-2 -luokkalaiset siirtyvät Rantaroustin kouluun, vitosluokkalaiset Kuulammen ja Murron kouluihin.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Kirkkomännikön koulun vanhan osa halutaan sulkea ensi vuoden alusta lukien. Tämänsisöltöinen esitys annetaan 18. marraskuuta kokoontuvalle sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle.

Kirkkomännikön koulun opetuskäytöstä poistettavaksi esitetty osa on rakennettu 50-luvulla. Tiloissa on ollut sisäilmaongelmia ja rakennuksessa on tehty korjauksiakin. Tiloissa on tällä hetkellä seitsemän opetustilaa.

Ensi vuoden alusta opiskelu suunnitellaan järjestettäväksi siten, että Rantaroustin koulun nykyiset viitosluokkalaiset siirtyvät 10. tammikuuta opiskelemaan Kuulammen ja Murron kouluille.

Vanhassa koulussa tällä hetkellä opiskelevat 1. ja 2. luokat siirtyvät vitosilta vapautuviin tiloihin Rantaroustiin. Lisäksi joidenkin Rantaroustin tilojen käyttö suunnitellaan uudelleen.

Kirkkomännikön koulun 1997 valmistunut pyöreä osa on todettu kuntotutkimuksissa säilytettäväksi käytössä jatkossakin, joten varhaiskasvatuksen ja koulun esiopetus sekä siellä sijaitsevat 1. luokat jatkavat nykyisissä tiloissa.

– Esitämme lautakunnalle tätä ratkaisua kevääksi 2022. Kevään aikana kartoitamme vaihtoehtoiset ratkaisut jatkoa ajatellen, kommentoi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Elina Vehkala Tyrnävän kunnasta.