
Lasse Lyijynen aloitti Tyrnävän Kehitys Oy:n toimitusjohtajana lokakuun puolivälissä. Lyijynen kertoo Tyrnävän kunnan tiedotteessa, että hommat ovat lähteneet hyvin käyntiin.
– Tästä kiitos kuuluu paitsi valmistelevalle työlle, mitä kehitysyhtiön yhtiön suhteen oli tehty myös tyrnäväläiselle yhdessä tekemisen meiningille, joka on tehnyt ulkopaikkakuntalaiseen suuren vaikutuksen. Tämä on auttanut minuakin, sillä apua ja tietoa on ollut tarjolla.
– Varsinainen työni on alkanut alueen yrityskenttään ja muihin toimijoihin tutustumisella yritysvierailuin sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Tulen olemaan yhteyksissä yrityksiin ja keskustelemaan yrittäjien kanssa heidän kehittämisajatuksistaan, tarpeista ja haasteista. Näin saadaan esiin teemoja, joiden ympärille on mahdollista rakentaa kehittämistoimintaa yrityskohtaisesti ja yhdessä yritysten kanssa, Lyijynen saoo.
Kehitysyhtiön tilat sijaitsevat Tyrnävän keskustassa, Vanhatien varressa liiketilassa, jossa sijaitsi aiemmin Metsänhoitoyhdistys. Tuore toimitusjohtaja kutsuu alueen yrittäjiä pistäytymään ja tutustumaan.
Lyijysen mukaan Tyrnävän Kehityksen tarkoitus on tarjota yrittäjälle yksi luukku, jonka kautta voi saada neuvontaa, sparrausta ja apuja eri ideoihin ja tarpeisiin.
– Kehotan yrittäjiä olemaan yhteydessä myös suoraan tännepäin, näin saadaan akuutit asiat heti työn alle. Täällä on nopea pistäytyä kirkonkylällä asioidessa, eikä ajanvarausta välttämättä tarvita. Jos en ole juuri silloin paikalla, niin kannattaa soittaa ovesta löytyvään puhelinnumeroon.
Lyijynen sanoo haluavansa olla alueen yrityksille helposti lähestyttävä tuki ja sparrauskumppani.
– Kehitysyhtiö on yrittäjälle mahdollisuuksien paikka, jota ei kannata jättää käyttämättä. Voimme auttaa avaamaan ovia moneen suuntaan. Puolihuumorilla olenkin heittänyt, että kuntamme yrittäjien kannattaa laittaa kehitysyhtiön toimitusjohtajan puhelinnumero pikavalintaan heti puolison ja lasten jälkeen, naurahtaa Lyijynen.
Yksi kehitysyhtiön keskeisiä tehtävä on auttaa yrityksiä eteenpäin kehitysideoidensa toteuttamisessa. Mikro- ja pk-yrityksillä tilanne on helposti se, että kehittämiseen ei jää aikaa. Kehitysyhtiö voi tarjota tähän selvittelyresurssia ja monenlaista muuta apua.
– Yrittäjät voivat kertoa investointiajatuksesta, uudesta tuotteesta tai palvelusta, jota ovat kehittämässä tai muusta tarpeesta, johon kaipaavat ratkaisua. Mietitään yhdessä, miten asiaa kannattaa lähestyä ja tehdään kehityssuunnitelma, jonka kanssa voidaan lähteä esimerkiksi ely-keskuksen tai rahoittajan pakeille..
Lyijysen mukaan alustavia keskusteluja yhteistyöstä on käyty myös naapurikuntien elinkeinokehittäjien kanssa.
– Kun tunnistamme synergioita, pystymme rakentamaan alueellisia kehittämiskuvioita, jotka hyödyttävät paitsi yrityksiä myös jokaisen mukana olevan kunnan vetovoimaisuutta ja elinvoimaa, Lyijynen summaa.