Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Katso video: Tu­pok­sen koulun vä­li­tun­ti­pi­hal­le tar­vit­tai­siin lisää ak­ti­vi­teet­te­ja, lisäksi piha on ahdas

Pihan kehittämiseksi on tarkka suunnitelma.

Tupoksen koulun piha on ahdas suurelle oppilasmäärälle.
Tupoksen koulun piha on ahdas suurelle oppilasmäärälle.
Kuva: Tupoksen koulun nuorten alueverkkotoimitus

Tupoksen koululla yläluokkalaisia on puhuttanut tänä syksynä etupihalle valmistunut välituntialue. Koulun takapiha, joka oli ennen kaikkien välituntialue, on nykyään alakoululaisten alue. Yläkoululaisia pihauudistus ei ole miellyttänyt. Pihalla ei ole minkäänlaista sateensuojaa, ei penkkejä, missä istua, eikä mitään tekemistä. Myös opettajien mielestä pihassa on parannettavaa ja pihalle pitäisi tehdä muutoksia.

Tammikuussa pihalla olot ovat olleet kurjat, sillä vettä on satanut. Huonojen kelien takia sisällä luvatta oleminen on lisääntynyt ja jälki-istuntoja on rapissut. Piha on myös todella ahdas, ja siellä kaikki oppilaat ovat yhdessä sumpussa.

Tupoksen koulun rehtori Satu Kemppaisen mielestä on tärkeää, että pihaa on kehitetty. Rehtori on kiitollinen uudesta areenasta, mutta kokee kuitenkin, ettei pihalla ole tarpeeksi aktiviteetteja nuorille.

Oppilaiden suuntaan saattaa näyttää siltä, että paljoa ei ole tapahtunut, mutta koko koulun pihan kehittämiseksi on tehty tarkka suunnitelma ja aikataulutus, rehtori kertoo.

Millainen on Tupoksen koulun välituntipiha? Kävimme kierroksella
Video: Olli Porola

Tupoksen alueen kehittämistyöryhmä on linjannut kehittämistarpeet, ja valtuusto on hyväksynyt budjetin pihan kehittämiseksi. Tänä vuonna on vuorossa toinen vaihe, jolloin uudistetaan niin sanottu häkkipiha-alue.

Vielä tänä keväänä ei ole tulossa muutoksia yläluokkien välituntipihaan. Rehtori Kemppaisen mielestä Limingan päättäjät ovat olleet asian takana hyvin. Ilman heitä asia ei olisi edennyt.

Jotta sisälle ei jäätäisi luvatta, Kemppaisen mielestä piha-alueen täytyisi olla mukava ja sellainen, jossa olisi mukava viettää aikaa. Tämän vuoksi yläkoululaisten piha kaipaa nopeasti kehittämistoimia.

Juttu on kirjoitettu Tupoksen koulun Uutisten viikolla. Yhdeksäsluokkalaiset tuottavat sisältöä Rantalakeuden verkkoon koko viikon ajan.