Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kä­sit­te­ly­ajat kor­keim­mas­sa hal­lin­to-oi­keu­des­sa ovat noin kuusi kuu­kaut­ta, mikäli va­li­tus­lu­paa ei myön­ne­tä ja vuoden, mikäli valitus otetaan kä­sit­te­lyyn – odo­tus­ai­ka käy­te­tään Hai­luo­don kiin­teän yh­tey­den ra­ken­ta­mis­suun­nit­te­luun

Hailuodon kiinteän yhteyden valmistelu etenee rakentamissuunnittelulla, vaikka Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri hakikin korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa hankkeen vesilupapäätöksestä.

Rakentamissuunnitteluun liittyen ja jäätilanteen salliessa väylällä tehdään pohjatutkimuksia. Viikoilla 7 ja 8 tehdään lisäksi koepaalutusta Riutunkarin lauttarannassa.

– Koepaalutuksella hankitaan lähtötietoa suunnittelua varten. Pohjatutkimukset ja maa-alueelle tehtävät koepaalutukset eivät ole vesiluvan alaista työtä, joten ne voidaan toteuttaa valituskäsittelynkin aikana, Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo maaperätutkimuksista.

Vaasan hallinto-oikeuden hylättyä vesiluvasta tehdyn valituksen rakentamisen piti käynnistyä tänä keväänä. Hankkeen rakentamista ei voida aloittaa ilman lainvoimaista vesilupaa.

– Vesilupakäsittelyn pitkä kesto ja toteuttamisaikataulun epävarmuus on valitettavaa, mutta hyödynnämme valitusaikaa valmisteluun, Päkkilä toteaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Hailuodon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin