Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Hai­luo­don se­nio­reil­le et­si­tään ver­tais­seu­raa – y­ri­tys palkkaa elä­ke­läi­siä ys­tä­vä­pal­ve­luun

Hailuoto
Hailuotolaiselle senioriväelle etsitään ystäviä eläkeläisistä.
Hailuotolaiselle senioriväelle etsitään ystäviä eläkeläisistä.
Kuva: Anssi Jokiranta / Arkisto

Seurana Oy on laajentamassa toimintaansa Hailuotoon ja haluaa palkata palvelukseensa paikallisia eläkeläisiä kotona tai hoivakodissa asuvien vanhusten ystäväseuraksi ja vertaistueksi. Ystävätoimintaan rekrytoitu voi ottaa joko yhden tai useampia ystäviä, joiden luona käy säännöllisesti ja aina samaan aikaan. Hän saa ystävätoiminnasta 13 euron tuntipalkan.

Ystäväseuraa voivat tarvita ja tilata yksinäiseksi itsensä tuntevat seniorit tai vapaahetkiä kaipaavat omaishoitajat. Myös ruuhkavuosia elävät tai kaukana asuvat omaiset, jotka eivät ehdi itse käydä tarpeeksi läheisensä luona, voivat tilata hänelle ystäväpalvelun.

Ystävän ja seniorin yhdessä olo voi olla esimerkiksi kiireetöntä seurustelua, valokuvien katselua, lehtien lukua, ulkoilua, asioilla käyntiä, kotiliikuntaa, ruuanlaittoa tai leipomista.

– Omaisten huoli ja murehtiminen vanhuksen asioista vähenee. Vakituinen, tuttu ja luotettava henkilö lisää paitsi ikäihmisen, myös omaisten hyvinvointia, yrityksestä kerrotaan.

Seurana Oy:n mukaan on tärkeää etsiä juuri se oikea seuralainen vanhusystävälle.

– Tärkeintä on suuri sydän ja halu tehdä onnellista vanhuutta ja olla läsnä.

Yrityksen toiminta on Valviran ja kaupunkien hyväksymää tukipalvelua, jota ohjaa asiakkaan palvelusuunnitelma ja -sopimus. Palvelu kuuluu kotitalous­vähennyksen piiriin.

Seurana Oy on perustettu vuonna 2017, ja se on Suomen ensimmäinen, valtakunnallinen vanhusseurapalveluyritys. Tällä hetkellä se työllistää jo lähes 200 eläkeikäistä seuralaista. Työntekijöiden keski-ikä on 67 vuotta.

Yritys palkittiin vuonna 2021 Suomen parhaana työpaikkana ja Euroopan parhaana suomalaisena työpaikkana Great Place to Work -tutkimuksessa.