Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ensin sak­sa­lai­set, sitten poh­jois­maa­lai­set ja myös jenkit – ­voi­si­vat­ko pe­ru­na­pel­lot vetää tu­ris­te­ja­kin?

Pelkkä alkutuotanto ei innosta turisteja, mutta toiminnallisuuden ja elämyksellisyyden avulla perunapelloilta voisi jossain vaiheessa saada myös matkailueuroja.

Tyrnävä
Voisivatko perunanviljelijät saada tulevaisuudessa tuloja myös matkailusta? Kuva on otettu tyrnäväläisen Mäläskän Perunan syystöistä.
Voisivatko perunanviljelijät saada tulevaisuudessa tuloja myös matkailusta? Kuva on otettu tyrnäväläisen Mäläskän Perunan syystöistä.
Kuva: Sanna Niemi

Kuten hyvin tiedämme, lakeuden alue tunnetaan valtakunnallisesti mittavasta perunantuotannostaan. Suomen siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja Paula Ilola arvioi alkuvuodesta, että 75–80 prosenttia Suomessa viljeltävästä 21 miljoonasta kilosta sertifioitua siemenperunaa tulee Limingan ja Tyrnävän pelloilta.

Perunantuotanto tuo yhteiseen kirstuun euroja ja työllistää paikallisia varsinkin Tyrnävällä, mutta onko kaikkea potentiaalia hyödynnetty? Visit Finlandin asiantuntija Päivi Antilan mielestä tuotannon avulla voisi houkutella myös turisteja.

Lue tämä ja muut Tyrnävän uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_