Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Elä­myk­sel­li­nen Gym­naest­ra­da toi elä­män­mit­tai­sia muis­to­ja li­min­ka­lai­sil­le ja kem­pe­le­läi­sil­le nais­voi­mis­te­li­joil­le

Naisvoimistelijat odottavat jo seuraavaa voimistelun suurtapahtumaa.

Liminka, Kempele
Kempeleen naisvoimistelijoiden Kirkkaat vedet -ohjelman esiintyjät ennen loppunäytöksen alkua Limingan Naisvoimistelijoiden edustajat tapahtuman avajaisissa LNV:n naiset 60+ esiintyivät Nokia-areenalla. Limingan ja Kempeleen naisvoimistelijoilla oli tapahtumaan yhteinen bussikyyditys.
Kempeleen naisvoimistelijoiden Kirkkaat vedet -ohjelman esiintyjät ennen loppunäytöksen alkua
Kempeleen naisvoimistelijoiden Kirkkaat vedet -ohjelman esiintyjät ennen loppunäytöksen alkua
Kuva: Naisvoimistelijoiden kotiabumi

Joukko liminkalaisia ja kempeleläisiä naisvoimistelijoita osallistui kesäkuussa Tampereella järjestettyyn voimistelun suurtapahtumaan Gymnaestradaan.

Limingasta mukana oli kaksi ryhmää: 7-12 vuotiaat lapset ja 60+ naiset. Naisten ryhmä esiintyi perjantai-iltana Nokia-areenalla muiden ikivihreiden rinnalla esityksessä Elämä on matka. Lapset esiintyivät sunnuntain päätösjuhlassa kenttänäytöskessä Sateen jälkeen paistaa aurinko.

Kempeleestä mukana oli 14 voimistelijaa aikuisten Kirkkaat vedet -tanssillisen voimistelun kenttäohjelmassa sekä kaksi osallistujaa kuntoliikkujien Kiertoradalla -ohjelmassa.

Torstaina vietetyssä avajaistapahtumassa Kempele ja Liminka olivat mukana näyttävässä avajaismarssissa.

Tapahtuma huipentui sunnuntaina Unelmia-päätösjuhlaan. Päätösjuhlassa Tampereen stadionilla nähtiin sykähdyttäviä, isoista voimistelijaryhmistä koostuvia kenttänäytöksiä.

Kenttänäytökset ovat osa suomalaisen voimistelun perinnettä. Niiden pääroolissa ovat suuri voimistelijamäärä, jolloin samanaikaisesti tehdyt liikkeet ja kuviomuutokset ovat erittäin näyttäviä.

Suurin päätösjuhlan kenttäohjelmista oli yli tuhannen voimistelijan Kirkkaat vedet, jossa kempeleläisetkin olivat mukana. Esitys oli klassisen kaunis ja kuvasi valtameren ikuista liikettä. Myöskään nykypäivän ongelmia ei ollut kenttänäytöksessä unohdettu, vaan meressä kellui muovisaastetta.

Päätösjuhlan finaalissa kentällä nähtiin valtava sateenkaari, joka koostui kaikista päätösjuhlan 4600 esiintyjästä.

Tapahtuman ja erityisesti päätösjuhlan tunnelma oli ainutlaatuinen. Korona on varjostanut viime vuosina voimisteluseurojen toimintaa ja tunnelma olikin korkealla, kun voimisteluväki pääsi kokoontumaan suurtapahtuman merkeissä.

Koulumajoitus, vieri vieressä luokan lattialla nukkuminen, riemu Särkänniemen huvilaitteissa, harjoitukset ulkokentillä paahtavan auringon alla, perhoset vatsassa ennen omaa esiintymisvuoroa, voimisteluväen yhteisöllisyys - osallistujat saivat kotiin tuomisikseen elämänmittaisia muistoja! Nelipäiväisen tapahtuman ajan ryhmillä oli päivittäin harjoituksia.

Johanna Keränen (KNV) ja Sari Haapakangas (LNV) ovat seurojensa gymppeinä eli tapahtumavastaavina tyytyväisiä onnistuneeseen reissuun. Seuroissa tapahtuman suunnittelu ja järjestelyt oli aloitettu jo noin vuosi sitten, eli tämä on ollut pitkä projekti, joka nyt sai mahtavan huipennuksen ja innostuksen kohti seuraavaa Suomi Gymnaestradaa neljän vuoden päähän!