Kolumni

Dia­ko­nis­sa-Ma­ri­ka lähtee kou­lut­tau­tu­maan uuteen am­mat­tiin: "Ei ole helppoa tehdä pää­tös­tä aloit­taa jotain uutta"

Liminka

Limingan seurakunnan diakonissana kertoo uusista suunnitelmistaan.

-

Sain vihdoin ja viimein sen tehtyä: virkavapausanomuksen! Olen puhunut ja miettinyt ja haaveillut lähteväni opiskelemaan ja nyt näyttää todellakin siltä, että asia on toteutumassa. Olen saanut opiskelupaikan sekä käynyt koululla tekemässä opiskelusuunnitelman. Seuraava etappi on virkavapaan anominen ja sen jälkeen aikuiskoulutustuen anominen.

Jos kaikki menee hyvin, saan tammikuussa aloittaa ihan uuden ammatin opiskelun ja jopa sen verran rahaa, että pärjään taloudellisesti lainojeni kanssa.

Ei ole helppoa tehdä päätöstä aloittaa jotain uutta. Kaikki kuitenkin alkaa päätöksestä. Sen tekemisen jälkeenkin, toisinaan, menee aikaa, että pystyy pistämään jalkaa toisen eteen edistääkseen päätöksen toteutumista käytännössä. Syynä viivästymiseen voi olla olosuhteet tai vainpelko siitä, mihin on ryhtymässä.

"Siitähän kaikki aina kuitenkin lähtee: pieni ääni jossain sielun sopukoissa alkaa kuiskimaan unelmistaan ja ääni vain voimistuu, jos yrittää olla huomaamatta sitä!"
Marika Kamps
Diakonissa

Ihmisen elämään sisältyy aina riskejä, kukaan meistä ei voi välttää niitä kokonaan. Lapsena koettu turvattomuus saattaa lisätä vaaran tuntua elämässä ja on helpompi hakea turvallisia, riskittömämpiä vaihtoehtoja kuin elää täydesti sitä, mitä haluaa. Toki muitakin on ajateltava (varsinkin kun on äiti ja diakoniatyöntekijä?!) mutta sitä ei saa käyttää tekosyynä pelon peittämiseen ja oman sydämen tutkimisen unohtamiseen.

Siitähän kaikki aina kuitenkin lähtee: pieni ääni jossain sielun sopukoissa alkaa kuiskimaan unelmistaan ja ääni vain voimistuu, jos yrittää olla huomaamatta sitä!

Jos ei muuta voi, niin ainakin kannattaa kuunnella äänen kuiskintaa, mitä se kertoo? Elämässä ei välttämättä voi muuttaa suuntaa eikä tehdä edes isoja käännöksiä, mutta ehkäpä äänen saa rauhoittumaan kuuntelemalla sekä lupaamalla harkita asiaa? Ja onhan myös niin, että toisinaan joutuu odottamaan suotuisia olosuhteita uusille asioille ja pelonkin suhteen täytyy käydä keskustelua tullakseen ystäväksi sen kanssa.

Mutta ei sovi unohtaa Luojaa ja Hänen suunnitelmiaan! Voihan olla niin, että Hän kuulee tuon sielun pienen äänen ja auttaa toteuttamaan edes pienen palan siitä!

Päätös liikkeelle lähtemisestä täytyy kuitenkin tehdä ensin itse.

Marika Kamps

Kirjoittaja toimii Limingan seurakunnan diakonissana.