Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Chris­ta­ne Kleblin vahva luon­to­suh­de syntyi jo lap­suu­dess­sa vuo­ris­to­luos­ta­rin lie­peil­lä – nyt la­keus­op­paa­na työs­ken­te­le­vä nainen löytää luonnon voimaa muun muassa Ran­ta­ky­läs­tä

"Olen oppinut, että tasainenkin voi olla hieno."

Liminka
Christiane Kleblin mielestä kauneinta Suomen luonnossa ovat värit sekä avara mäntymetsä.
Christiane Kleblin mielestä kauneinta Suomen luonnossa ovat värit sekä avara mäntymetsä.
Kuva: Tiina Jokinen

Limingan museoalueella työpäiväänsä lopetteleva uusi lakeusopas Christiane Klebl sulkee museon oven ja tervehtii iloisesti pihalle saapunutta pariskuntaa, opastaen heidät oikeaan paikkaan illan tapahtumaa varten. Klebl on muuttanut miehensä kotimaahan Suomeen vuonna 2009, koska koki suomalaisen koulujärjestelmän olevan saksalaista parempi.

– Saksalainen koulujärjestelmä oli tuolloin murroksessa ja PISA-tulokset olivat melko huonoja, joten halusimme kaksi lastamme suomalaisen koulujärjestelmän piiriin. Olen kotoisin keskeltä Saksaa, Rhönin vuoristosta ja halusin lähelle kaupunkia. Mieheni on kotoisin Kemistä, mutta minä en halunnut sinne, päädyimme sitten Liminkaan. Muutto Suomeen oli todella mielenkiintoinen. Kovin suuria eroja maissa ei ole, koska olemme Euroopassa. Saksalaiset ovat tunnettuja täsmällisyydestä. Kun sovitaan tapaaminen kello yksi, niin saksalainen tulee tasan yhdeltä, mutta suomalainen tulee kymmentä vaille, Klebl kertoo nauraen kulttuurivivahteiden eroavaisuuksista.