Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ah­ven­mark­ki­noil­la kävi taas tuttu kuhina – "Ensi vuonna uu­des­taan", sanoi ky­lä­pääl­lik­kö

Markkinavieraat tulivat ostamaan kalaa, itsetehtyjä hilloja ja käsitöitä sekä maistelemaan suolaisia ja makeita herkkuja.

Lumijoki

Lumijoen ensimmäiset Ahvenmarkkinat järjestettiin kaksipäiväisinä 12 vuotta sitten. Tarvitseeko siis ihmetellä, jos Varjakan kyläyhdistyksen, Lumijoen kalastajainseuran ja kunnan järjestämä tapahtuma hoituu nykyään raudanlujalla rutiinilla? Valmistelutöitä on tehty kuukausia. Kyläyhdistyksen parikymmentä talkoolaista oli tapahtumaa edeltävänä päivänä laittamassa Varjakan kalasatamaa markkinakuntoon. Soppatykki pistettiin pöhisemään sunnuntaiaamuna ja sen avulla valmistettiin noin sata litraa lohikeittoa.

– Hyvin on annoksia mennyt. Tässä paketissa oli 70 lusikkaa ja ne ovat melkein lopussa, kertoo soppaa kuppeihin annosteleva Marja Isoahde jo ennen puoltapäivää.

Todennäköisesti keittoa kuitenkin riittää kaikille nälkäisille. Ainakin aiempina vuosina sata litraa on ollut jokseenkin sopiva määrä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Lumijoen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin