Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Oletko jo ti­lan­nut Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lo­pun uu­tis­kir­jeen? Ellet, tilaa tästä!

129 Tu­pok­sen ylä­kou­lun op­pi­las­ta vastasi mu­siik­ki­ky­se­lyyn: pop-mu­siik­ki selvä yk­kö­nen, rapin listasi lem­pi­mu­sii­kik­seen noin joka kym­me­nes vas­taa­ja

Kyselyyn vastasivat 7.-9. -luokkien oppilaat.

Liminka

Teimme kyselyn Tupoksen yläkoululaisten musiikin kuuntelusta. Kysely lähetettiin kaikille 7.-9. luokkalaisille, ja kyselyyn vastasi 129 oppilasta. Halusimme tietää, millaista musiikkia he kuuntelevat ja mistä musiikkipalvelusta musiikkia kuunnellaan.

Millaista musiikkia sinä kuuntelet?
Millaista musiikkia sinä kuuntelet?

Suurin osa vastaajista (54,3 prosenttia) pitää eniten pop-musiikista, (15,5 prosenttia) rock-musiikista ja (13,2 prosenttia) rap-musiikista.

Biologian opettaja Mari Simonen kertoo kuuntelevansa mieluusti autoradiosta Ysäriä, Kasaria tai Nostalgiaa. Hän kuuntelee iloisia lauluja, jotka ovat duurissa. Simosen mieleen ovat rock, pop ja klassinen musiikki. Usein hän valitsee musiikit mielialansa mukaan.

Matikan opettaja Auvo Hannu kuuntelee automatkoillaan radiosta Yle 1:tä, Iskelmää tai Yle puhetta. Hannu kertoo kuuntelevansa klassista musiikkia pitkän ja rasittavan työpäivänsä jälkeen.

Kemian opettaja Ari Moilanen kertoo kuuntelevansa musiikkia Basso-kanavalta autossaan. Moilasen mieleen ovat rankat ja ytimekkäät biisit.

9.-luokan oppilas Juuso Neuvonen kääntää mieluiten kanavan autossa YleX:lle. Neuvonen kertoo kuuntelevansa paljon eri metallin alalajeja, ja hän omistaakin paljon erilaisia bändivaatteita.

Näin vastaukset jakaantuivat.
Näin vastaukset jakaantuivat.

Pienluokan opettaja Timo Koivula kertoo kuuntelevansa päivittäin musiikkia Suomirock-kanavalta. Koivula kuuntelee voimaannuttavaa ja iloista musiikkia vapaa-ajallaan.

Kysyimme myös oppilailta, mitä musiikkipalvelua he käyttävät eniten. Useammat kertoivat käyttävänsä Spotifyta (80,6 prosenttia), myös YouTubea käytetään jonkin verran (14,7 prosenttia).

Kyselyn ja haastattelujen perusteella musiikkia kuunnellaan paljon erilaisissa tilanteissa ja mieliala vaikuttaa musiikin valintaan.


Juttu on osa Uutisten viikkoa, jonka aikana Tupoksen koulun yhdeksäsluokkalaiset toteuttavat Rantalakeuden verkkoon sisältöä.