Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni

Yrit­tä­jä-Mik­ko Iloit­see: 100 jäsenen raja rikki! – "Kylän pal­ve­lui­den mo­ni­puo­lis­ta­mi­nen ja yri­tys­elä­män mah­dol­lis­ta­mi­nen on seu­raa­va iso askel"

Tyrnävä

-
Kuva: Tiina Haapalainen
Puheenjohtajalta

Vuosi sitten puhuttiin tulevasta uudesta normaalista.

Nyt elämme sitä, eli maskeja, rajoituksia, epävarmuutta, peruutuksia ja osalla yrittäjistä vieläkin vaikeita aikoja. Jokainen yrittäjä on jo omassa toiminnassaan ottanut asiat huomioon päivittäisiä toimia ja tulevaisuutta suunnitellessa.

Osa asioista jätetään tekemättä ja jotain tehdään erilailla kuin alunperin oli suunniteltu. Myös maailmanlaajuinen materiaali-/komponenttipula ja hintojen nousu vaikuttavat yrittäjän arkeen.

Hiljainen aika on yritykselle myös mahdollisuus kehittää ja uudistaa omaa toimintaa paremmaksi, luoda verkostoja ja kouluttautua.

Näissä asioissa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ja Suomen Yrittäjät antavat tukea.

Paikallisesti Tyrnävän Yrittäjät ry luo verkostoja ja auttaa jäseniään paikallisesti vaikuttamalla asioihin.

Kaksi viime vuotta on tehty paljon töitä Tyrnävän Kehitysyhtiön eteen olemalla mukana elinvoimatoimikunnassa, selvitystyöryhmässä, hallituksessa haastattelemassa ja valitsemassa yhtiölle toimitusjohtajan.

Nyt kehitysyhtiön käynnistymisen jälkeen jatkamme yhtiön hallituksessa työtä Tyrnävän yrityselämän eteen.

”Kiitoksia kaikille uusille ja vanhoille yrittäjille ja yrityksille, että olette mukana tukemassa toimintaa ja osaltaan viemässä yrityspuolta eteenpäin.”

Tämä hieman näkymättömämpi taustatyön tekeminen on vienyt aikaa ja resursseja, jolloin yhteydenpito ja erilaiset yrittäjien tapahtumat ovat jääneet vähemmälle täällä Tyrnävällä.

Omaa aikaani tänä vuonna on vienyt Tyrnävän uuden ravintolan perustaminen ja kehittäminen.

Kylän palveluiden monipuolistaminen ja yrityselämän mahdollistaminen on seuraava iso askel Tyrnävän kehityksessä.

Meidän yhdistyksen jäsenmäärä saavutti tänä vuonna ensimmäistä kertaa 100:n jäsenen rajapyykin!

Kiitoksia kaikille uusille ja vanhoille yrittäjille ja yrityksille, että olette mukana tukemassa toimintaa ja osaltaan viemässä yrityspuolta eteenpäin.

Teimme syksyllä jäsenistöllemme kyselyn, mihin yhdistyksemme jäsenet haluavat meidän kohdistavan

rajallisen ajan ja muut resurssit. Tulemme käyttämään hallituksessa noita vastauksia hyväksemme suunniteltaessa tulevia tapahtumia ja pyrimme olemaan enemmän yrittäjän arjessa mukana.

Hyvää joulun odotusta kaikille yrittäjille Tyrnävällä!

Mikko KukkohoviKirjoittaja toimii Tyrnävän yrittäjät ry:n puheenjohtajana