Juuri nyt: Viikon kes­tä­neen kuo­hun­nan päätös: Hai­luo­don kun­nan­joh­ta­ja eroaa

Mainos: Isän­päi­vää juh­li­taan 14.11. On­nit­te­le isää Ran­ta­la­keu­des­sa, tee il­moi­tus tästä.

"Y­ri­te­tään nyt syksyn aikana kiriä" – Li­min­ka­kin käyn­nis­tää 12-15 -vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set, Oulussa lasten ro­kot­ta­mi­nen alkoi maa­nan­tai­na

Liminka
Myös Limingassa käynnistyy lasten koronarokotus.
Myös Limingassa käynnistyy lasten koronarokotus.
Kuva: Vesa Joensuu/Arkisto

Myös Limingassa voi varata koronarokotusaikoja 12-15 -vuotiaille. Ajanvaraus aukesi tänään maanantaina.

12-14 -vuotiaat tarvitsevat vanhemmiltaan lupalapun kotoa, jos he tulevat yksin rokotuksille. 15 vuotta täyttäneet eivät erillistä lupaa huoltajiltaan tarvitse. Myöhemmin rokotuksia aiotaan Limingassa järjestää myös kouluterveydenhuollon kautta.

Johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi sanoo, että Limingassa pyritään nyt syksyn aikana kirittämään rokotustahtia.

– Rokotteita on nyt hyvin saatavilla. Kesän aikana rokotustahti on ollut rauhallisempi. Aikoja on hyvin tarjolla, kunhan rokottajat pysyvät kunnossa. Rokotustiimissä on koko ajan viisi ihmistä.

Sarajärven mukaan Limingassa suunnitellaan myös walk in -rokotekaistaa mahdollisesti yhtenä iltapäivänä viikossa. Jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kahdeksan viikkoa, voi rokoteaikaansa aikaistaa.

Limingassa on kahden viikon aikana todettu 13 tautitapausta. Kunnan tiedotteen mukaan altistuskaranteenissa on nyt useampi kymmenen ihmistä. Tapauksia on todettu eniten 20-35 -vuotiailla, mutta satunnaisia tartuntoja on myös nuoremmilla.

Oulussa lasten koronarokotukset alkoivat tänään maanantaina. 12-15 -vuotiaat voivat käyttää  Ouluhallin ykkösrokotteen walk in -linjaa (avoinna maanantaista tiistaihin kello 9-15, keskiviikkona kello 9-17 sekä torstaina ja perjantaina kello 9-15) tai varaamalla ajan Ouluhallille. Nettiajanvaraus 12–15-vuotiaiden rokotuksiin on myös avoinna.

Myös Oulussa 12-14 -vuotiaat tarvitsevat lupalapun, jos tulevat rokotukseen ilman huoltajaa.