Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Yli 85-vuo­tiai­den kotona asuvien ro­kot­ta­mi­nen alkaa Kem­pe­lees­sä tors­tai­na – ro­ko­tett­ta­vak­si vain ajan­va­rauk­sen kautta eikä liian ai­kai­sin

Kuntalaisten laajamittaisen rokottamisen ajankohta ei vielä tiedossa.

Kempele
-
Kuva: Kirsi Junttila

Kempeleessä aloitetaan kotona asuvien yli 85-vuotiaiden ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien rokotukset torstaina 11. helmikuuta. Rokotukset annetaan vain ajanvarauksella, jonka voi tehdä joko puhelimitse (040 619 5538 kello 8-14) tai Kansalaisen ajanvarauksen kautta Kempeleen kunnan verkkosivuilla. Rokotusajanvaraus avautuu keskiviikkona 10. helmikuuta.

Rokotuspaikka on Kempeleen terveyskeskus, sisäänkäynti A3.

– Parin viikon sisällä aloitetaan myös alle 70-vuotiaiden vakavista perussairauksista kärsivien rokottaminen Astra Zenecan rokotteella. Heidät rokotetaan kahdessa ryhmässä, ja olisi tärkeää saada rokotukset rytmitettyä niin, että jokainen varaisi ajan omalla vuorollaan, johtava lääkäri Jouko Koskela alleviivaa.

Kuntalaisten laajamittaisen rokottamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

– Kuntalaisia pyydetään välttämään soittamista neuvontapuhelimiin rokotusaikataulua koskevissa tiedusteluissa, etteivät puhelimet ruuhkaudu.. Rokotusaikatauluista tiedotetaan sitä mukaan kun saadaan rokotteita, Koskela tähdentää.

Kempeleen kunta antaa rokotuksiin tuleville myös ohjeistuksia.

Rokotuspaikalle ei pidä tulla ennen varattua aikaa ruuhkan välttämiseksi. Sinne ei pidä tulla myöskään kuumeisena tai flunssaoireisena.

Suunenäsuojan käyttäminen on välttämätöntä.

Rokotettavan on pukeuduttava lyhythihaiseen, joustavakankaiseen paitaan niin, että rokottaminen on mahdollista vain hihaa nostamalla.

Rokotetun on varauduttava jäämään tarkkailtavaksi rokotuksen jälkeen 15 minuutiksi.

Nyt annettavan rokotteen tehosterokote annetaan noin 12 viikon kuluttua.