Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­pos­tia: Kem­pe­le, mah­dol­li­suuk­sien ko­ti­kun­ta – "Kunnan vas­tuul­li­nen ta­lou­den­pi­to on ollut Kes­kus­tan val­tuus­to­ryh­män kes­kei­nen tavoite koko val­tuus­to­kau­den ajan"

Kempele on noussut viime vuosina useaan otteeseen valtakunnallisiin otsikoihin monesta syystä. Suhteellinen väestönlisäys on huippuluokkaa, asukastyytyväisyys erinomainen, asumiskulut maan alhaisimmat jne. Kempeleellä on vetovoimaa ja pitovoimaa. Tänne halutaan muuttaa ja täällä viihtyä. Kehityskulku ei ole sattumaa, vaan tulosta vahvasta kehittämisinnosta, joka on yhdistänyt Kempeleen poliittiset voimat Kempele-puolueeksi. Tässä on Kempeleen kehittämisen ydin, mistä on hyvä ponnistaa myös tulevina valtuustokausina.

Voidaan sanoa, että Kempeleellä menee lujaa. Kääntöpuolena on kasvun hinta. Kasvukuntaa velvoittaa kuntalaisille annettu palvelulupaus: kouluja ja päiväkoteja rakennetaan, asuin- ja yritystontteja kaavoitetaan, kunnallistekniikkaa viedään uusille alueille jne. Nopea kasvu rasittaa kunnan taloutta etupainotteisesti, mistä on seurauksena vielä nopeampi velkaantuminen.