Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­mai­nok­sia on taas revitty ja sot­ket­tu – se ei ole lail­li­nen tapa ottaa kantaa, vaan hyök­käys de­mo­kra­tiaa vas­taan, muis­tut­taa pää­toi­mit­ta­ja Sauli

Vaalimainosten rikkomisesta on tullut toimitukseen viestiä eri puolilta lakeutta. Esimerkiksi Limingassa kyytiä oli saanut ainakin Vasemmistoliiton juliste. Tyrnävällä puolestaan oli töhritty Perussuomalaisten ehdokaskuvia.

Töhrijät ja rikkojat eivät välttämättä ymmärrä, että kyse on vahingonteko- ja ilkivaltarikoksesta, josta on mahdollisuus saada joko sakkoja tai enintään yhden vuoden vankeusrangaistus. Vaikka olisi kuinka jotain puoluetta tai ehdokasta vastaan, mainoksia ei saa tuhota. Vaalimainosten rikkominen on hyökkäys demokratiaa vastaan. Jokaisella on oikeus kampanjoida omien mielipiteidensä puolesta ja ehdokkuutta on kunnioitettava. Omaisuuden rikkominen ei ole laillinen keino vaikuttaa asioihin, mutta äänestäminen on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.