Pääkirjoitus
Tilaajille

Vaa­li­kes­kus­te­lu kuu­men­taa tun­tei­ta – kun­ta­vaa­li­ryh­miä on jou­dut­tu pe­rus­ta­maan uusia, ja välillä toi­min­ta so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa tuntuu olevan aika dik­ta­tuu­ris­ta, toteaa pää­toi­mit­ta­ja

Tämän vuoden kuntavaalien tiimoilta moneen lakeudenkin kuntaan on perustettu sosiaalisen median kuntavaaliryhmiä. Koska koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi äänestäjien tavoittaminen turuilla ja toreilla ei onnistu, on sähköinen tapaamisalusta ollut hyvä idea aktiivisen keskustelun käymiseen.

Facebookissa toimivien ryhmien toiminta ei kuitenkaan ole aina sujunut ongelmitta. Esimerkiksi Tyrnävällä kuntavaaliryhmä on jo toinen. Ensimmäinen suljettiin reilun kolmen viikon kuluttua avaamisestaan ylläpidon saamien yhteydenottojen jälkeen. Keskusteluissa oli mainittu yksittäisten henkilöiden nimiä ja ylläpidon saamissa viesteissä oli ollut mainintaa myös mahdollisista kunnianloukkauksista. Vilkasta keskustelua kävivät nykyiset valtuutetut, kuntavaaliehdokkaat ja kuntalaiset. Nyt Tyrnävällä toimii uusia ryhmä. Keskustelu on sielläkin vilkasta.