Uusi säh­köi­nen asioin­ti­ka­na­va Pyydä neuvoa -nappi käyt­töön –  Li­min­gan per­he­kes­kuk­sen ke­hi­tys­työ etenee

Liminka

Tarvitsetko apua tai tukea arkeesi? Haluaisitko jutella jonkun kanssa tai kysyä neuvoja? Nyt se on mahdollista uuden sähköisen asiointikanavan kautta, joka on avattu osana Limingan perhekeskuksen kehitystyötä.

– Pyydä neuvoa -nappi on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Palvelun kautta voit lähettää minkä tahansa kysymyksen sinulle sopivana ajankohtana yhteystietojesi kanssa tai nimettömästi, kertoo perhekeskussuunnittelija Maria Sipilä.

Kaikkiin yhteydenottoihin vastataan muutaman arkipäivän kuluessa.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluohjaus on ohjausta ja neuvontaa saatavilla olevista palveluista.

– Palvelu on tarkoitettu kaikille liminkalaisille lapsille, nuorille ja perheille ja heidän parissaan työskenteleville. Palveluohjaus on vapaaehtoista ja maksutonta. Tavoitteena on, että asiakas löytää tarpeitaan vastaavat palvelut, kertoo palveluohjaaja Hanna Puranen.

Lomake ei ole kuitenkaan tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon, vaan niissä asioissa otetaan yhteyttä suoraan hätänumeroon 112.

Palveluohjaajaan voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä mikäli haluaa keskustella elämäntilanteestasi tai tarvitsee tietoa palveluista ja ohjausta niiden pariin.

– Palveluohjauksen tarve voi olla esimerkiksi silloin, kun olet muuttanut paikkakunnalle ja tarvitset tietoa palveluista, elämäntilanteesi on muuttunut, sinulla on huoli omasta tai läheisen terveydestä, kaverisuhteista tai arjen sujumisesta.

Kun haluaa tukea kasvatukseen tai arjen haasteeseen, on arjessa yksinäinen ja tukiverkosto puuttuu, voi olla yhtyedessä myös palveluohjaukseen matalalla kynnyksellä.

– Voit kysyä mitä haluat ja mietitään asiaa yhdessä. Palveluohjaajalle voit soittaa tiistaista torstaihin klo 8–15 numeroon 040 621 2736. Mikäli puheluusi ei pystytä soittaessasi vastaamaan, voit jättää takaisinsoittopyynnön, niin olemme yhteydessä sinuun muutaman arkipäivän kuluessa.

Limingassa kehitetään lapsiperheiden palveluita perhekeskus-kokonaisuudeksi. Perhekeskus sisältää lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistävät sekä varhaisentuen, hoidon ja kuntoutuksen palvelut.

– Perhekeskuksen ja palveluohjauksen kehittämistyön tueksi pyydämme ajatuksia ja ideoita sinulta, liminkalainen asukas, Sipilä päättää.

Kyselyyn pääsee vastaamaan Limingan kunnan nettisivuillta. Vastausaikaa on 31.12.2021 saakka.