Terveys: Jopa kol­man­nes muis­ti­sai­rauk­sis­ta olisi eh­käis­tä­vis­sä viiden sormen oh­jeel­la

Koulut: Luo­to-ryh­mäs­sä saa opis­kel­la omaan tahtiin – "Täällä ei tar­vit­se pelätä mi­tään", Riina kehuu

Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Tytti huo­maut­taa, että on tärkeää lä­het­tää hal­li­tuk­sel­le kan­sa­lais­ten vahva viesti hal­li­tuk­sen toi­mis­ta

Eduskunnasta

Orpon ja Purran oikeistohallituksen työelämäheikennykset ja sosiaaliturvan leikkaukset osuvat erityisesti naisiin, lapsiin ja perheisiin. Hallitus tekee talouden tasapainottamisen nimissä useita heikennyksiä työelämään, jotka rapauttavat työelämän tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Naiset, nuoret, vähemmän koulutetut, osatyökykyiset ja maahanmuuttajat eivät ole tasavertaisessa asemassa työelämässä ja moni hallituksen leikkauksista kohdistuu juuri heihin.

Esitetyissä työelämään pelisäätöjen heikennyksissä kyse on yksipuolisista työnantajan etuja palvelevista heikennyksistä työntekijän asemaan.  Lakko-oikeuden rajoittaminen, palkaton ensimmäinen sairaslomapäivä ja paikallisen sopiminen ilman liiton luottamushenkilöä eivät istu hallituksen perusteluun työllisyyden parantamisesta, sillä näille toimille ei ole laskettavissa työllisyysvaikutuksia. Heikennykset eivät pitkällä tähteyksillä hyödytä myöskään suomalaista yritystoimintaa, joka on menestynyt yhteistyön, sovun ja oikeudenmukaisuuden säännöillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin