Tu­pok­ses­sa yksi ope­tus­ryh­mä ja kolme opet­ta­jaa al­tis­tu­neet – yhdellä ylä­kou­lu­lai­sel­la todettu ko­ro­na­tar­tun­ta

Altistuneiden perheisiin otetaan yhteys tänään perjantaina –oletko saanut Wilma-viestin?

Liminka

Limingassa on todettu Tupoksen koulun yläkoululaisella koronatartunta torstaina. Tartunta liittyy samaan tartuntaryppääseen, jonka vuoksi Limingan lukiossa laitettiin varotoimena yksi opetusryhmä etäopetukseen keskiviikkona.

Johtavan lääkärin ohjeistuksen ja tartunnan saaneen kanssa tehdyn selvityksen perusteella on jäljitetty altistuneet oppilaat. Myös kolme opettajaa ovat altistuneet. Karanteeniin laitetaan varotoimena yksi opetusryhmä perjantaista lähtien.

Terveyskeskuksesta otetaan perjantain aikana yhteyttä altistuneiden perheisiin ja annetaan tarkempia ohjeita karanteenista. Altistuneiden perheenjäsenet voivat käydä normaalisti päivähoidossa, koulussa ja töissä, mikäli he ovat oireettomia.

Karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajille on laitettu Wilma-viesti, joka on pyydetty kuittaamaan. Mikäli kuittausta ei ole saatu, perheeseen on soitettu, kunnasta kerrotaan tiedotteessa.

Limingassa koronatartuntojen määrä on hienoisessa kasvussa. Kunta nousi keskiviikkona THL:n listaukseen, johon otetaan ne paikkakunnat, missä todettuja koronatartuntoja on vähintään viisi. Limingan luku nousi torstaina kuuteen.