Tobias Anttila hur­jas­sa vi­rees­sä frsi­bee­golf­ken­täl­lä – Kem­pe­leen ylä­kou­lu­jen ja toisen asteen opis­ke­li­joi­den mitalit jaet­tiin Köyk­ky­ris­sä

Kempele Akatemia Cup -järjestettiin nyt toisen kerran.

Kempele
Toisen asteen kisan mitalistit. Vasemmalla pronssin jakaneet Eetu Myllymäki (lukio) ja Topias Kinnunen (lukio), hirmuvireinen mestari Tobias Anttila (lukio/OSAO) ja hopeamitalisti Veeti Niinimaa (OSAO).
Toisen asteen kisan mitalistit. Vasemmalla pronssin jakaneet Eetu Myllymäki (lukio) ja Topias Kinnunen (lukio), hirmuvireinen mestari Tobias Anttila (lukio/OSAO) ja hopeamitalisti Veeti Niinimaa (OSAO).
Kuva: Eero Kauppi

Viime viikolla kamppailtiin Köykkyrin radalla Kempeleen yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijoiden frisbeegolf-mitaleista jo perinteeksi muodostuneessa Kempele Akatemia Cup -kilpailussa.

Tapahtumaan ilmoittautui yhteensä 90 innokasta frisbeegolfin harrastajaa. Kisa käytiin yhteislähtökilpailuna, eli pelaajat aloittivat kisan samaan aikaan usealta eri väylältä neljän pelaajan ryhmissä. Puolilta päivin matkaan laskettiin yläkoululaiset ja paria tuntia myöhemmin toisen asteen opiskelijat. Sääolosuhteet kilpailulle olivat täydelliset, maa oli pääosiltaan kuiva ja tuuli oli verrattain tyyni.

Viime vuotiseen tapaan kisapaikalla kuhisi jo reilusti ennen starttia. Putteja mallattiin treenikoreihin ja kiekkoja vertailtiin kanssakilpailijoiden kanssa. Avausheittoja oli hyvä treenata Köykkyrin mäkeen. Kaikesta saattoi päätellä, että lajissa on todella voimakas imu, innokkaita harrastajia riittää!

Kilpailupäällikkönä toiminut apulaisrehtori Ari Roppola Ylikylän yhtenäiskoululta oli jakanut kisailijat sattumanvaraisiin lähtöryhmiin, jotka julistettiin hetki ennen starttia. Himoitut mitalit kimaltelivat starttipaikalla – jännitys tiivistyi. Napakoiden ohjeiden ja kannustuksen jälkeen pelaajat katosivat kuhisten maastoon ja kilpailu oli alkanut.

Kilpailun taso osoittautui jälleen kovaksi. Kisan edetessä pitkiä avauksia, rohkeita lähestymisiä ja kylmän viileitä putteja nähtiin paljon ja jatkuvalla syötöllä. Iloisia ilmeitä ja aitoa harrastamisen riemua nähtiin päivän aikana roppakaupalla.

Parin tunnin kisailun jälkeen ryhmä ryhmän jälkeen pelaajat kerääntyivät tulospalvelun ääreen. Jännitys tiivistyi.

Seiskaluokkalaisten sarjassa voittoon itsensä taiteili Luukas Kinnunen, jaetulle hopeasijalle kirivät Elmer Hintsala, Henrik Määttä sekä Aatos Paajanen. Kasiluokkkalaisissa voittoon heitti Niilo Kohtala ja jälleen hopeamitali meni jakoon, tällä kertaa Otto Seppälän ja Eelis Heikkalan kesken.

Ysiluokkalaisten voittajaksi heitti Eelis Korhonen Ylikylän yhtenäiskoululta. Hopeaa ansaitsi Joel Kinnunen ja pronssia Aleksi Pekama. Korhosen tulos, yksi alle kentän ihannetuloksen, oli myös koko kilpailun paras tulos yläkoululaisten sarjassa, joten Kempele Akatemia Cupin yläkoulujen kiertopalkinto matkaa Ylikylän koululle ja kylkeen kaiverretaan Korhosen nimi.

Toisen asteen opiskelijoiden sarjassa voittotulos oli huima. Nimittäin voittajaksi kilpailussa heitti logistiikka-alaa ja lukiota kaksoistutkinnolla suorittava Tobias Anttila lähes käsittämättömällä tuloksella: -8! Hopealle Veeti Niinimaa ja pronssi jaettiin tasatuloksella Topias Kinnusen ja Eetu Myllymäen kesken. Jää nähtäväksi, ja Anttilan päätettäväksi, kumman oppilaitoksen vitriiniin toisen asteen kiertopalkinto päätyy.

Kyseessä oli historian toinen Kempele Akatemia Cup. Vuotuisessa turnauksessa oli tänä vuonna omat sarjat yläkouluille ja toiselle asteelle. Ehkäpä ensi vuonna mukaan pääsevät myös alakoulujen oppilaat, suosio lajissa ainakin on todella kova.

Kempele Akatemian toiminnan yksi keskeinen tavoite on edistää kaikenikäisten kuntalaisten monipuolista harrastamista. Kempele Akatemiaan kuuluvat kunnan liikunta-, nuoriso-, kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä Kempele-opisto.