Tilaajille

THL:n kou­lu­ter­veys­ky­se­ly tehdään taas tänä vuonna – kaksi vuotta sit­ten­Tyr­nä­väl­lä kiu­saa­mat­to­muus oli Suomen toi­sek­si parasta

Piilokiusaaminen on kouluilla ongelma, toteaa Tyrnävän sivistys- ja hyvinvointijohtaja.

Tyrnävä Kempele
Kiusaamiseen puututaan, kun koulu vain saa siitä tiedon, muistuttaa Tyrnävän sivistys- ja hyvinvointijohtaja Elina Vehkala.
Kiusaamiseen puututaan, kun koulu vain saa siitä tiedon, muistuttaa Tyrnävän sivistys- ja hyvinvointijohtaja Elina Vehkala.
Kuva: Mikko Halvari

Viimeisimmän Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen teettämän kouluterveyskyselyn mukaan Tyrnävällä kiusaamattomuus on Suomen toiseksi parasta. Kyselyssä tyrnäväläisistä 8:nnen ja 9:nnen luokan oppilaista vain 1,4 prosenttia kertoi kohdanneensa koulukiusaamista ainakin kerran viikossa. Keskiarvo kyselyssä oli 5,5 prosenttia. Tyrnävän sivistys- ja hyvinvointijohtaja Elina Vehkalan mukaan Tyrnävän hyvä sijoitus näkyy kouluarjessa.

– Kyllä tämä näkyy hyvin kouluilla. Opettajat ja rehtorit ovat yhdessä sopineet pelisäännöt miten kiusaamiseen puututaan. Oppilashuoltotyö on meillä toimivaa ja kuraattorit mukana koulujen arjessa. Koulujen yhteydenpito koteihin on tiivistä ja vanhempiin ollaan matalalla kynnyksellä yhteydessä. Kiusaamisesta puhutaan säännöllisesti myös oppilaiden kanssa. Tyrnävällä arjessa näkyy ja kuuluu yhteisöllisyys ja välittämisen kulttuuri, jotka ovat pienen maaseutumaisen kunnan vetovoimatekijät, Vehkala tiivistää kouluilta saamiensa tietojen perusteella.