THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la todettu 21 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, joista 17 Oulussa – uusia ta­pauk­sia myös kol­mes­sa muussa kun­nas­sa

Suomessa on todettu 318 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Perjantaina raportoitiin myös kahdesta uudesta koronakuolemasta.

Tartunnoista 21 on todettu Pohjois-Pohjanmaalla. Kaikkiaan alueella on todettu nyt yhteensä 1816 koronavirustartuntaa.

Maakunnan uusista koronatapauksista 17 on Oulussa. Kaupunkiin on kirjattu yhteensä 1381 koronatapausta viime keväästä lähtien.

Uusia tapauksia todettiin myös Tyrnävällä, jonne kirjattiin kaksi uutta tapausta. Kaikkiaan kunnassa on todettu 23 koronatartuntaa.

THL raportoi koronatartunnoista myös Haapavedellä ja Pyhäjoella. Haapavedellä uusia tartuntoja on yksi ja Pyhäjoella on THL:n mukaan raportoitu uusia tartuntoja, mutta määrä ei ole tiedossa.

Kainuussa uusia tapauksia kirjattiin THL:n mukaan kaksi kappaletta. Maakunnassa tartuntoja on todettu kaikkiaan 192.

Länsi-Pohjan alueella uusia tapauksia kirjattiin kolme, eli alueella on nyt todettu kaikkiaan 391 koronatartuntaa. Kaikki kolme tartuntaa on todettu Torniossa.

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) erityisvastuualueella on nyt yhteensä 12 koronapotilasta eri sairaaloissa. Heistä yksi on teho-osastolla. OYSin erityisvastuualueeseen kuuluu Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirit sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kunta yhtymä.

Lapissa uusia tartuntoja kirjattiin yksi kappale Kolariin. Koko maakunnassa koronatartuntoja on todettu nyt yhteensä 385.