Nyt vietetään Muistiviikkoa: Mitä mies ajat­te­lee, kun saa muis­ti­sai­raus­diag­noo­sin työi­käi­se­nä? Lue kem­pe­le­läi­sen Teuvon tarina

Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan! Katso ai­ka­tau­lut ja ohjeet täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ta­voit­tee­na ma­ta­lien kyn­nys­ten pal­ve­lut – Sote-uu­dis­tuk­ses­sa py­ri­tään pois­ta­maan ra­ja­pin­to­ja ja li­sää­mään yh­teis­työ­tä eri hal­lin­non­alo­jen välillä

Rantalakeus

Lasten, nuorten ja perheiden tarvitsemat palvelut kootaan perhekeskuksiin. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden matalan kynnyksen palveluita vahvistetaan uudenlaisella yhteistyömallilla. Ikäihmisille kehitetään etäkotihoivaa ja mietitään välimuotoista asumista.

POPsote-hanke avasi tiistain aloitusfoorumissaan, miten sosiaali- ja terveyspalveluita suunnitellaan uudistettavaksi Pohjois-Pohjanmaalla.

Perhepalvelukeskus-mallia esitellyt projektikoordinaattori Leena Mämmi-Laukka kertoo, että perheiden ei tarvitsisi tulevaisuudessa käyttää aikaa palveluiden etsimiseen, vaan ne löytyisivät perhekeskuksista ja olisivat lähipalveluita. Perheellä olisi omatyöntekijä ja myös sen erityistarpeet otettaisiin huomioon.

– Palveluohjauksen kautta olisi aina oikea työntekijä ja palvelu saatavilla, Mämmi-Laukka kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.