Suo­mes­sa 438 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Oulussa ja Sie­vis­sä useita uusia tau­ti­ta­pauk­sia

Koronavirustapausten määrä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on laskenut, mutta tartuntoja havaitaan silti päivittäin eri puolilta maakuntaa.
Koronavirustapausten määrä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on laskenut, mutta tartuntoja havaitaan silti päivittäin eri puolilta maakuntaa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomessa on todettu 438 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikkona julkaisemista tiedoista. Kaikkiaan epidemian aikana on nyt havaittu 35 858 tautitapausta.

Tartuntojen määrä maassa on ollut viimeisen kahden viikon aikana selvästi pienempi (3 950) kuin edeltäneellä kahden viikon jaksolla (5 919).

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja on todettu Oulussa (7), Sievissä (3) ja Pyhännällä (1).

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on epidemian aikana todettu 1 487. Selvästi suurin osa tapauksista on ollut Oulussa, kaikkiaan 1 109 tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku sairaanhoitopiirissä on laskenut selvästi viimeisen kahden viikon aikana verrattuna edelliseen kahteen viikkoon. Luku on nyt 28,48, kun edeltävällä jaksolla se oli 87,63. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti.

Keskiviikkona THL kirjasi myös kuusi uutta koronavirustautiin liittyvää kuolemaa. Tähän mennessä tautiin on menehtynyt Suomessa 556 ihmistä.

Uutista päivitetty 13.55 tiedoilla tautiin kuolleista.