Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Suk­laa­lei­vos­ta muis­tut­ta­va, alueel­li­ses­ti uhan­alai­nen hy­ty­mal­ja­kas ly­myi­lee Mark­kuul­la – Olisiko tästä ko­te­lo­sie­nes­tä sieni- ja luon­to­ret­kien ve­to­nau­lak­si?

Sieniretkien järjestäminen oli kärkisijoilla kyläyhdistyksen ja Tyrnävän kunnan tekemässä kyselyssä, jolla kartoitettiin Markkuulle toivottuja palveluita. Kyselyn tuloksia kootaan parhaillaan yhteen.

Tyrnävä

Ne lepäävät Markkuun koulun takana ja Ängeslevänjoen varressa kuin kiillekuorrutuksen saaneet suklaaleivokset. Markkuun seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marika Laurila laskee: muutaman neliön alueelta kuusien katveesta löytyy nelisenkymmentä pyöreää ja samettipintaista hytymaljakasta (Sarcosoma globosum). Toisaalla niitä on vielä enemmän.

– Tein ensimmäisen kevätretken Markkuun jokitörmillä vuonna 2012, jolloin näin myös ensimmäiset hytymaljakkaani. Varmaan niitä on ollut täällä sitä ennenkin, Laurila sanoo ja poimii käteensä yhden irrallaan olevan sienen. Se on kokoonsa nähden painava.

– Nämä kasvavat jopa miehen nyrkin kokoisiksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Tyrnävän kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin