Tilaajaetu: Pe­li­lip­pu­ar­von­ta Kär­pät-JYP to 29.9. peliin. Osal­lis­tu tästä ja lähde kaverin kanssa kan­nus­ta­maan Kärpät voit­toon!

Tilaajille

Riitta Helevän vuonna 1988 Kem­pe­leen kun­nan­vi­ras­ton laa­jen­nuk­seen suun­nit­te­le­maan Tai­vaan­miek­kaa seu­ra­kun­ta ei pysty si­joit­ta­maan, mutta san­ka­ri­vai­na­jien taulu si­joi­te­taan Pyhän Kol­mi­nai­suu­den kirk­koon

Kempele

Kunnan omistama taiteilija Riitta Helevän suunnittelema ja vuonna 1988 toteuttama Taivaanmiekka-veistos ei löytänyt uutta kotia seurakunnalta. Kempeleen kunta on etsinyt veistokselle väliaikaista sijoituspaikkaa, sillä kunnantalon purkamisen myötä Taivaanmiekka ei ole ole ollut yleisön nähtävillä. Kunta ottaisi veistoksen myöhemmin takaisin omiin tiloihinsa. Nyt veistos on kunnan varastossa.

Noin 500 kiloa painavan, pronssista valetun veistoksen potuus on 2,2 metriä ja suora korkeus 2,5 metriä. Lisäksi vinosti ylös nousevan osan korkeus on 2,8 metriä. Se oli  ensimmäinen Kempeleessä paljastettu, omalla jalustallaan seisova julkinen veistos. Taiteilija halusi vangita veistokseen kattoikkunoista tulvivan valon.