Promec Oy ra­ken­taa Vi­hi­ka­riin – uusi toimija täy­den­tää hyvin alueen itc-osaa­misk­lus­te­ria, kiit­te­lee kun­nan­joh­ta­ja

Kempele
Promec Oy rakentaa uudet toimitilat Kempeleen Vihikariin.
Promec Oy rakentaa uudet toimitilat Kempeleen Vihikariin.
Kuva: Aki

Professional Mechanics Finland (Promec) Oy rakentaa uudet toimitilat Kempeleen Vihikariin. Uusien tilojen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2022, Kempeleen kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Promec etsi sopivaa paikkaa uusille toimitiloille muun muassa Kempeleen Zatelliitista. Vuosi 2021 kului oikean sijainnin löytämisessä sekä rahoitus- ja kumppanineuvotteluissa. Lopulta parhaimmaksi vaihtoehdoksi kirkastui Vihikari, jonne oli rakentamassa myös Promecin tärkeä asiakas Ginolis Oy.

Kumppanit tekivät sopimuksen yhteisesti hallinnoitavasta tontista, johon molemmat rakentavat omat kiinteistönsä. Promecin uusien tilojen koko tulee olemaan noin 1500 neliötä kolmessa kerroksessa. Toimitilat rakentaa Tojeksi Oy.

– Promec työllistää tällä hetkellä 25 henkilöä ja uusien toimitilojen valmistuttua määrä kasvaa hyvin nopeasti 35-40 henkilöön. Uudet tilat mahdollistavat konekannan tuplaamisen nykyisestä, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Petri Rimpeläinen.

– Uusiin tiloihin satsaamme erityyppisten koneiden hankintaan, jotta tarjonta monipuolistuu. Esimerkiksi 5–akselinen työstökeskus on jo hankintalistalla.

– Vihikarin yritysalueella on tällä hetkellä noin tuhat työpaikkaa erityisesti informaatio- ja viestintäteknologian parissa, ja Promecin hanke täydentää alueen osaamisklusteria hyvin. On hienoa, että Promec ja Ginolis rakentavat hankkeen yhteistyönä, ja että kunta pystyi vastaamaan yritysten tarpeisiin kaavaa räätälöimällä, kommentoi Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Promec Oy on vuonna 2013 perustettu tuotekehitysyritys. Ensimmäiset vuodet yritys toimi pääosin suunnittelutoimistona, jonka perusongelmaksi muotoutui suunniteltujen osien saaminen alihankkijoilta tarpeeksi nopealla toimitusajalla.

Vuonna 2019 yritys päätti lähteä paikkaamaan ongelmaa laajentamalla toimintaansa tuotantoon. Aluksi ostettiin muutama CNC-kone, jotka soveltuivat erilaisten muovien, alumiinien ja terästen työstöön. Markkinoilta löytyi kysyntää uudelle toimintamallille, ja pian yritys oli laajentunut Hakamaan tiloissa niin suureksi kuin se vain oli mahdollista. Tämän vuoksi uusien toimitilojen rakentaminen tuli ajankohtaiseksi.

Professional Mechanics Finland (Promec) Oy:n palveluita ovat suunnittelu-, 3D-tulostus-, koneistus-, kokoonpano-, lopputestaus- ja tuotekehityspalvelut.