Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Saitko per­jan­tai­na Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lop­pu­kir­jeen säh­kö­pos­tii­si? Jos et, tilaa kirje tästä.

Poh­jois-Poh­jan­maan ko­ro­na­nyrk­ki huo­les­tui: Työ­pai­koil­la alettu lipsua ko­ro­na­ra­joi­tuk­sis­ta ja testiin meno vä­hen­ty­nyt – ra­joi­tuk­sil­le suo­si­te­taan jatkoa hel­mi­kuun loppuun

Ryhmän puheenjohtajan, PPSHP:n johtajaylilääkärin Juha Korpelaisen mukaan väestössä alkaa näkyä väsymistä koronaepidemiaan.

Pohjois-Pohjanmaan tiistaina kokoontunut koronanyrkki eli alueellinen koordinaatioryhmä on hyvin huolissaan siitä, ettei monilla alueen työpaikoilla noudateta enää koronasuosituksia.

– Tämä näkyy nousseina tartuntamäärinä erityisesti rakennustyömailla ja monissa pienyrityksissä, iltapäivällä julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen vetää myös alueellista koronanyrkkiä eli koordinaatioryhmää. Arkistokuva.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen vetää myös alueellista koronanyrkkiä eli koordinaatioryhmää. Arkistokuva.

Koordinaatioryhmän mukaan suosituksia on tärkeä noudattaa, ettei maakunnassa jouduta palaamaan epidemian pahimmaksi luokiteltuun tilanteeseen eli leviämisvaiheeseen.

Ryhmän puheenjohtajan, PPSHP:n johtajaylilääkärin Juha Korpelaisen mukaan väestössä alkaa näkyä väsymistä koronaepidemiaan.

– Valitettavasti alkaa näyttää siltä, että näytteenottoon ei hakeuduta enää samassa määrin kuin aiemmin. Samaan aikaan suosituksia ei aina jakseta noudattaa ja erityisesti työpaikoilla turvavälit ja maskin käyttö näyttävät unohtuneen. Tästä on ollut seurauksena tartuntaryppäitä erityisesti Oulun kaupungin alueella, Korpelainen sanoo tiedotteessa.

Suosituksien noudattaminen on tärkeää kaikissa ikäryhmissä, koska tauti leviää ja on vakava ikäihmisille ja riskiryhmille.

Koordinaatioryhmä muistuttaa etätyöhön siirtymisen tärkeydestä sekä turvavälien, hyvän käsihygienian ja maskin käytön merkityksestä.

– Mitä alhaisempina epidemialuvut pysyvät, sitä nopeammin toimintaa voidaan palauttaa.

Epidemia on aaltoillut maakunnassa

Ryhmä luonnehtii epidemian edenneen maakunnassa aaltoille, eli tartuntojen määrä on vuoroin noussut ja laskenut noustaakseen taas uudelleen.

Maakunnan tilanteen luokiteltiin viikko sitten lieventyneen kiihtymisvaiheeseen, eli kokonaistilanne parantui hieman. Oulussa tilanne on ollut muuta maakuntaa huolestuttavampi.

Epidemian tasot ovat parhaasta huonoimpaan perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Rajoituksia suositetaan jatkamaan 28.2. saakka

Ryhmä muistuttaa, että virusta esiintyy edelleen alueen väestössä. Tämän vuoksi koordinaatioryhmä suosittelee alueen kunnille nykyisten rajoitusten jatkamista kuukaudella helmikuun lopulle saakka.

Oulussa johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta kokoontuvat päättämään rajoituksista kaupungin osalta keskiviikkona.

Korpelainen sanoo kantavansa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

– Tilanne on haasteellinen erityisesti toisen asteen oppilaitoksessa opiskeleville nuorille. Koulujen avaamista täytyy kuitenkin vielä lykätä ja samalla seurata, miten lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan avaaminen vaikuttaa epidemian kulkuun. Koulujen tilanteeseen palataan mahdollisimman nopeasti.

26.1. kello 19.22: Lisätty tieto Oulun rajoituspäätösten teosta keskiviikkona.