Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la sel­väs­ti vä­hem­män työt­tö­miä kuin vuosi sitten – myös uusia työ­paik­ko­ja paljon tar­jol­la: Liminka teki uuden en­nä­tyk­sen al­hai­ses­sa työt­tö­myys­lu­vus­saan

Työpaikkoja on avoinna esimerkiksi sosiaalialalla ja terveydenhuollossa. Arkistokuva.
Työpaikkoja on avoinna esimerkiksi sosiaalialalla ja terveydenhuollossa. Arkistokuva.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Työttömien määrä Pohjois-Pohjanmaalla on vähentynyt tasaisesti kevään aikana, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen tiedotteessa.

Huhtikuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa 17 700, mikä on lähes 5 000 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Luvussa on mukana kokoaikaisesti lomautetut. Heitä oli kuun lopussa 1 250.

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 9,4 prosenttia. Edellisen kerran työttömien määrä on ollut vastaavalla tasolla syksyllä 2019.

Koko maan työttömyysprosentti oli 9,1.

Myös työpaikkoja on Pohjois-Pohjanmaalla runsaasti auki. Huhtikuussa maakunnassa oli avoinna lähes 18 000 työpaikka, joista uusia työpaikkoja oli 7 400. Se on 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Työpaikkoja on tarjolla varsinkin varhaiskasvatuksen, sote-palvelujen, kaupan, koneteollisuuden, ravintola-alojen ja kiinteistöhoidon tehtävissä.

Pohjois-Pohjanmaan kunnista pienin työttömyysaste oli huhtikuun lopussa Limingassa, 4,5 prosenttia ja korkein Vaalassa, 13,6 prosenttia. Lähes puolessa Pohjois-Pohjanmaan kuntia työttömyysaste oli alle 7 prosenttia.