Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pia Hen­tu­nen kolmen tai­tei­li­jan lop­pu­suo­ral­la Iin to­ri­tai­de­teos­ta va­lit­taes­sa

Pia Hentusen taideteos on nousemassa Muhokselle – nyt hänen töitään on ehdolla myös Iihin.
Pia Hentusen taideteos on nousemassa Muhokselle – nyt hänen töitään on ehdolla myös Iihin.
Kuva: Heli Rintala

Tyrnävä. Pia Hentunen on yksi Iin torille tulevan julkisen taideteoksen luonnosvaiheen taiteilijoista. Muut taiteilijat ovat Arja Kärkkäinen ja Anssi Pulkkinen. Taiteilijoilta tuli hakemuksia määräaikaan mennessä 39.

– Hakemusten laatu oli vakuuttava. Mukana oli kokeneita tekijöitä ja uusia tulokkaita. Taiteilijoiden tuotannon kirjo oli laaja ja valinta oli kaiken kaikkiaan innostava tehdä, toteaa taidetyöryhmässä mukana oleva intendentti Elina Vieru.

Arvioinnissa todetaan, että Hentusen työskentelyssä näkyy ympäristötietoisuus ja ekologisten materiaalien käyttö. Taiteilijaa inspiroi tilallisuus sekä yhteisöllinen ja osallistava taidetuotanto, jossa päästään tekemään ”meidän omaa taidetta”. Taidetyöryhmää miellytti Hentusen juureva tyyli ja pohjoisen maiseman tuntemus.

Luonnosvaihe päättyy 6. kesäkuuta, ja siihen sisältyy osio, jossa kuntalaiset pääsevät näkemään luonnoksia ja kommentoimaan niitä.

Iin kunnan, Oulun Taidemuseon ja ammattitaiteilijoiden yhteisön muodostama julkisen taiteen ohjausryhmä valitsee yhden teoksista toteutettavaksi elokuussa 2022. Teoksen tulee olla valmiina Iin torilla kesällä 2023.