Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Petteri Orpo kävi Tyr­nä­väl­lä ja kehotti nuoria ää­nes­tä­mään alue­vaa­leis­sa: – Niin saat va­li­tu­soi­keu­den!

Tyrnävä

Tyrnävällä tiistaina piipahtanutta Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpoa ja hänen kuulijoitaan keskusteluttivat aluevaalit, totta kai. Orpo oli muiden tavoin huolissaan varsinkin nuorten äänestysaktiivisuudesta ja kehotti jokaista tekemään töitä sen nostamiseksi.

– Nämä ovat harvinaisen tärkeät vaalit. Olen sanonut nuorille, että äänestämällä vaaleissa hankkii valitusoikeuden. Jos ei itse äänestä ja vaikuta päätöksentekoon, joku kuitenkin päättää aina.

Orpo oli huolissaan myös hyvinvointiuudistuksen hintalapusta. Hänen mukaansa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle tulee noin 1, 5 miljardia euroa ja tuhansia työntekijöitä. Siksikin vaalit olisi otettava tosissaan.

– Julkistamme viikon päästä Kokoomuksen aluevaaliohjelman, josta nostan esiin kaksi asiaa: Kelakorvauksia ei pidä leikata, koska silloin satojatuhansia käyntejä siirtyy yksityiseltä puolelta julkiselle puolelle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Tyrnävän kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin