Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­toam­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ou­lun­sa­lo­lais­mies­tä kan­nus­te­taan jä­te­ve­si­säi­liön­sä tyh­jen­tä­mi­seen te­hos­te­taan uh­ka­sa­kol­la – "Nyt olen tyh­jen­tä­nyt säliöt sään­nöl­li­ses­ti"

–Olen odottanut tänne viemäriä vuodesta 2012 lähtien. Imeytyskenttä ei Oulunsalossa toimi, sanoo Antti Majava.

Oulunsalo

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta päätti kesäkuussa antaa oulunsalolaiselle Antti Majavalle uhkasakoilla ryyditettyjä velvoitteita, jotka liittyivät hänen likakaivojensa tyhjentämiseen.

Ympäristötoimen mukaan Majavan omistamalla kiinteistöllä on johdettu jätevesiä ympäristönsuojelulain vastaisesti, eikä asioita ole hoidettu kuntoon määräajassa. Kiinteistön jätevesien valumisesta sekä johtamisesta ojaan ja maastoon on tullut valituksia vuodesta 2012 lähtien, ja viimeisimmät ovat tulleet tänä keväänä.

Kiinteistölle on tehty useita tarkastuksia kesällä ja syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Tarkastuksissa havaittiin, että jätevettä on edelleen valunut säiliön ulkopuolelle. Näiden käyntikertojen jälkeen Majavaa on kehotettu pitämään tyhjennyksistä kirjaa ja toimittamaan jäljennökset tyhjennyksistä koskevista laskuista ympäristöviranomaisille yhteensä kolme eri kertaa; vuoden 2019 lopussa sekä maaliskuussa ja toukokuussa 2020.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulunsalon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin