Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

OsPa ja ONS yh­teis­työ­hön – nyt myös ty­töil­lä pe­laa­ja­pol­ku Suomen kor­keim­mal­le sar­ja­ta­sol­le

Oulunsalon Pallo on aiemmin solminut yhteistyösopimukset poikien osalta AC Oulun ja Oulun Luistinseuran kanssa.

Oulunsalo
ONS:n puheenjohtaja Suvi Huusko ja OsPan puheenjohtaja Janne Siipola paiskasivat kättä yhteistyön merkiksi.
ONS:n puheenjohtaja Suvi Huusko ja OsPan puheenjohtaja Janne Siipola paiskasivat kättä yhteistyön merkiksi.
Kuva: Matias Kotajärvi

Oulunsalon Pallo (OsPa) ja Oulun Naisfutis (ONS) edistävät yhdessä tyttöjen jalkapalloharrastuksen kehittämistä. Seurat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen helmikuussa.

Sopimuksen pääasiallisena tavoitteena on pelaajien kehityksen mahdollistaminen ja säilyminen lajin parissa. Valmentajat lisäksi jakavat tietoa ja ja osaamista. OsPan tiedotteen mukaan yhteistyö mahdollistaa lisäksi entistä tarkemman pelaajatarkkailun, joukkueiden välisen yhteistyön eri ikäluokissa sekä jokaiselle pelaajalle omantasoisen joukkueen.

– Haluamme tyttöpelaajiemme pysyvän lajin parissa mahdollisimman pitkään. Joko nousemalla tulevaisuudessa ONS edustukseen tai esimerkiksi jatkamalla omaa uraansa valmennuksen parissa. Olen erittäin luottavaisin mielin tämän asian suhteen ja uskon, että yhdessä teemme nämä asiat paremmin kuin yksinään, OsPan puheenjohtaja Janne Siipola toteaa tiedotteessa.

ONS pelaa Suomen naisten jalkapallossa Suomen korkeinta sarjatasoa, Kansallista liigaa. Aiemmin OsPa on solminut sopimukset poikien pelaajapolun osalta Oulun Luistinseuran ja AC Oulun kanssa.

OsPan kehityspäällikkö Matias Kotajärven mukaan seurojen tavoitteet ovat samansuuntaiset.

– Haluamme, että yhteistyö on avointa ja rentoa, mutta kuitenkin niin, että asiat tehdään kunnolla. Kaiken pohjana on keskusteleva ja tietoa jakava ilmapiiri, jossa molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä yhteistyöstä.