Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Oi­kai­su: Maarit Ma­ti­nol­li keräsi la­keu­den eh­dok­kais­ta kol­man­nek­si eniten ääniä

Tyrnävä
Kokoomuksen Maarit Matinolli sai lakeuden ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä eli yhteensä 1 517. - Odotinkin ääniä tulevan tuhannen ja kahdentuhannen välillä, Matinolli sanoo.
Kokoomuksen Maarit Matinolli sai lakeuden ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä eli yhteensä 1 517. - Odotinkin ääniä tulevan tuhannen ja kahdentuhannen välillä, Matinolli sanoo.
Kuva: Rantalakeus

Lakeuden alueen eduskuntavaaliehdokkaista Kokoomuksen Maarit Matinolli Tyrnävältä sai kolmanneksi eniten ääniä. Niitä kertyi hänelle kaikkiaan 1 517.

Viime keskiviikon paperisessa Rantalakeudessa väitimme virheellisesti, että kolmannelle sijalle tuli sosialidemokraattien kempeleläisehdokas Sanna Laine, joka hänkin tosin keräsi komeat 1 469 ääntä.

Pahoittelemme virhettä.

Matinolli sai Oulusta 868, Tyrnävältä 266, Kempeleestä 106, Limingasta 86 ja Lumijoelta 13 ääntä. Hailuotolaisista Matinollia äänesti yksi henkilö.

Ylläkseltä lomailemasta tavoitettu Matinolli on tulokseensa tyytyväinen. Hänen henkilökohtaisena tavoitteenaan oli saada enemmän ääniä kuin aluevaaleissa, ja tavoite toteutui. Aluevaaleissa Matinollin potti oli 1 180 ääntä.

– Olin tyytyväinen saamiini ääniin, koska olen politiikassa tuore kasvo ja uusi toimija. Minulla oli hyvin realistinen kuva eduskuntavaaleista. Tiesin, että ensikertalaisen on tosi vaikea päästä läpi, Matinolli sanoo.

Tyrnäväläisehdokas oli tyytyväinen myös kampanjansa onnistumiseen.

– Vaalikampanjaa tehtiin pienellä tiiviillä porukalla ja rajatulla budjetilla, hän sanoo.

– Panostin vaalikoneisiin ja vastasin niihin ajatuksella, koska sieltä monet etsivät tietoa ehdokkaista. Jonkin verran jaoin mainoksia sekä osallistuin vaalitapahtumiin ja -paneeleihin. Sosiaalisen median kanavista käytössä oli poliitikko-Facebook-sivuni. Henkilökohtaisella Facebook-tilillä en poliittisia asioita jakanut.

Matinollin tukijat tekivät hänestä myös vaalivideon, jota jaettiin aktiivisesti WhatsAppissa.

– Se oli mukava ekstra, jota en ehkä itse olisi hoksannut tehdä.

Matinolli huomasi kampanjoidessaan, että ihmiset olivat eduskuntavaaleista hyvin kiinnostuneita ja esittivät ehdokkaille hyvinkin tarkkoja kysymyksiä.

– Oli hienoa tavata ensimmäistä kertaa myös sellaisia ihmisiä, jotka olivat äänestäneet minua sekä kunta- että aluevaaleissa.

Matinolli on erittäin tyytyväinen Kokoomuksen menestykseen niin Oulun vaalipiirissä kuin koko valtakunnassakin. Myös kampanjointi muiden ehdokkaiden kanssa oli positiivinen kokemus. Neljän vuoden päässä häämöttäviin seuraaviin eduskuntavaaleihin Matinolli ei kuitenkaan vielä tähyä.

– En osaa ajatella niin kauas. Sen verran hyvä fiilis tästä kampanjasta jäi, ettei estettä niidenkään miettimiselle ole. Tavoitteenani ovat kuitenkin seuraavat kuntavaalit.

Perheen kannalta vaalitulos oli hyvä, Matinolli sanoo. Etenkin perheen nuorimmainen, ekaluokkalainen, oli hieman huolissaan siitä, jos äidin työpaikka siirtyy Helsinkiin.

– Mutta isommat lapset olivat sopineet, että jos äiti valitaan eduskuntaan, he saavat koiran. Esikoinen suree nyt koiran menettämistä, Matinolli nauraa.

Maarit Matinollin vaalibudjetti oli vajaat 5 000 euroa.