Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Miten saada hoi­ta­jia? Tyr­nä­väl­lä on iäk­käi­den pal­ve­luis­sa täyt­tä­mät­tä viisi va­ki­tuis­ta, tois­tai­sek­si voi­mas­sa olevaa lä­hi­hoi­ta­jan työ­suh­det­ta

Lähihoitajien ja sijaisten saatavuus on heikentynyt Tyrnävällä etenkin kahden viime vuoden aikana. Aiemmista vuosista poiketen työntekijöistä on nyt pulaa ympäri vuoden. Hoitajia on yritetty rekrytoida monin konstein, mutta varsin laihoin tuloksin.

Tyrnävä
Lähihoitajien ja sijaisten rekrytoiminen iäkkäiden palveluihin on ollut Tyrnävällä haastavaa. Sen sijaan Lumijoella hakijoita on riittänyt.
Lähihoitajien ja sijaisten rekrytoiminen iäkkäiden palveluihin on ollut Tyrnävällä haastavaa. Sen sijaan Lumijoella hakijoita on riittänyt.
Kuva: Anssi Jokiranta /Arkisto

Tyrnävällä, kuten monilla muillakin kunnilla on ollut isoja haasteita rekrytoida työntekijöitä ja sijaisia iäkkäiden palveluihin. Tilanteen helpottamiseksi on parannettu henkilöstöetuja ja otettu käyttöön hälytys- ja kutsuraha sekä rekrytointilisä ja vinkkipalkkio. Lisäksi on tuettu oppisopimuksella opiskelemista. Hoiva-avustajia on rekrytoitu määräaikaisiin tehtäviin. Myös vuokratyövoimaan on turvauduttu.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi huhtikuussa varautumis- ja toimintasuunnitelman kesän mahdollisen henkilöstöpulan vuoksi. Suunnitelmassa esitetään, että mikäli sijaisuuksia ja avoimia tehtäviä ei saada täytetyksi, käytetään vuokratyövoimaa. Jos tämäkään ei onnistu, voidaan neuvotella asiakkaiden siirtämisestä toiseen asumispalveluyksikköön, jolloin henkilön tarve vähenee ja hoitajamitoitus täyttyy. Neuvottelut siirtämisestä käydään tapauskohtaisesti.