Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Mikä peli in­nos­taa eniten? Ky­se­lyyn vas­tan­nei­den Tu­pok­sen ylä­kou­lu­lais­ten suo­sik­ki­pe­leik­si va­li­koi­tui­vat Mi­nec­raft, Fort­ni­te ja Counter Strike

Teimme kyselyn nuorten pelaamisesta, johon vastasi 100 Tupoksen yläkoulun oppilasta.

Liminka
Mikä on Tupoksen koululaisten mielestä suosituin peli?
Mikä on Tupoksen koululaisten mielestä suosituin peli?
Kuva: Vesa Joensuu

Oppilaista 55% pelaa päivässä 1-3 tuntia.

Tulokset olivat maltillisia, koska suurin osa oppilaista ei kyselyn perusteella pelaa liikaa. Suosituin laite on tietokone, jolla pelaa 55% vastaajista. Toiseksi suosituin on puhelin  (54%) ja kolmanneksi tuli Playstation (33%). Parhaaksi peliksi vastaajat nimesivät Minecraftin, jota pelaa 49% vastanneista. Toiseksi suosituin peli on Fortnite 34% kannatuksella. Kolmanneksi peliksi valikoitui Counter Strike 29% kannatuksella.

-
Kuva: Tupoksen koulu

Suurin osa oppilaista (71%) käyttää peleihin keskimäärin 0-50 euroa vuodessa.

Enemmän kuin 200 euroa ilmoitti käyttävänsä 9% vastaajista. On hyvä asia, etteivät oppilaat käytä kaikkia rahojaan peleihin vaan myös johonkin tarpeellisempaan.

Pelaaminen vaikuttaa todella paljon nuoriin. Jos pelaamisesta on tullut addiktio, pelaaminen voi riistäytyä helposti käsistä. Koulunkäynti voi hankaloitua keskittymisvaikeuksien ja väsymyksen vuoksi, jos pelaa todella myöhään, kun ei pysty lopettamaan pelaamista.

Omiin lempipeleihimme kuuluvat muun muassa Fortnite, Counter Strike ja League Of Legends.

-
Kuva: Tupoksen koulu

Fortnite on peli, jossa hypätään bussista pelikenttään, jossa on 100 muuta pelaajaa. Kentällä kerätään erilaisia aseita ja yritetään voittaa peli tappamalla kaikki muut pelaajat. Fortnite on myös todella monipuolinen peli, koska siellä on monta pelimuotoa. Fortnite on Epic Gamesin kehittämä ja suunnittelema peli, joka on julkaistu 21.7.2017. Fortnite eroaa toisista battle royale -peleistä siten, että siinä voi rakentaa toisin kuin muissa peleissä.

Counter strike on tietokoneella pelattava ensimmäisen persoonan ammuskelupeli.

-
Kuva: Tupoksen koulu

Normaalissa competitive-pelimuodossa pelataan viisi viittä vastaan. Siinä terroristit yrittävät saada pommin asetettua pommipaikalle ja poliisit koettavat estää sen. Pelin voittaa joukkue, joka saa ensimmäisenä 16 erävoittoa. Voittamalla pelejä saa rankin eli taitotason. Mitä korkeampi taitotaso on, sitä haastavampia vastustajat ovat.

League Of Legends kutsumanimellä LoL on Riot Gamesin kehittämä taisteluareenakamppailupeli, ja se julkaistiin vuonna 2009. Pelissä kaksi viiden hengen joukkuetta pelaa vastakkain peliareenalla, ja tavoitteena on tuhota vihollisen joukkueen nexus (iso timantti/kivi) joka sijaitsee vihollisjoukkueen tukikohdassa. Oman joukkueen pitää samalla suojella omaa nexusta. Se, joka tuhoaa nexuksen ensin, voittaa pelin.

-
Kuva: Tupoksen koulu

Juttu on kirjoitettu Tupoksen koulun nuorten verkkotoimituksessa, joka 7.-11. helmikuuta tuottaa sisältöä Rantalakeuden verkkoon.