Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Mei­je­rin­tien ker­ros­ta­lo­han­ke on py­säh­dyk­sis­sä – ra­ken­ta­ja odottaa hal­lin­to-oi­keu­den rat­kai­sua

Valituksen mukaan viides kerros on visuaalisesti merkittävä muutos katukuvaan.

Liminka
Työt uudella kerrostalotyömaalla ovat pysähdyksissä. AHS Control Oy:n toimitusjohtaja Samppa Ahola toivoo valitusprosessin etenevän nopeasti.
Työt uudella kerrostalotyömaalla ovat pysähdyksissä. AHS Control Oy:n toimitusjohtaja Samppa Ahola toivoo valitusprosessin etenevän nopeasti.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle tehty valitus pysäyttää Meijerintien kerrostalohankkeen rakennustyöt.

Valitus kohdistuu heinäkuussa kunnanarkkitehdin tekemään viranhaltijapäätökseen, jolla kerrostalohankkeelle myönnettiin poikkeamispäätös talon kerroslukuun.

Voimassa olevaan asemakaavaan tontille on merkitty nelikerroksinen talo, mutta AHS Control Oy:lle annettiin lupa viiteen kerrokseen.

Valittaja vaatii poikkeamispäätöksen kumoamista lainvastaisena ja rakennustöille toimenpidekieltoa, kunnes asia on ratkaistu oikeusasteissa.

Toimitusjohtaja Samppa Ahola ei vielä osaa sanoa millaisen viiveen valitus rakennustöihin tuo.

Valitusperusteita on kaikkiaan viisi. Valittaja esimerkiksi pelkää, että jos päätös jää voimaan, kunnan asemakaavoitettuja alueita voitaisiin jatkossakin käsitellä yksittäisten, lopputulokseltaan ennustamattomien poikkeamispäätösten avulla ilman asemakaavan ohjausta.

Lisäkerros luo valittajan mielestä kirkonkylän kerrostalokantaan epäyhtenäisen ilmeen ja on ”visuaalisesti merkittävä muutos katukuvaan”.