Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Marja palaa muis­tois­saan lap­suu­den hiih­to­reis­sui­hin: "Ja se kaakao, se oli maail­man parasta ja sen voi­mal­la jaksoi hiihtää ta­kai­sin ko­ti­ran­taan..."

Hailuoto

Istun kirkon keittiön ikkunan edessä ja katselen ulos pihalle. Ihmettelen ääneen lumen määrää. Iso ikkuna on puoleksi lumen peitossa. Lumisista ja kauniin puhtaista maisemista olemme todellakin saaneet tänä vuonna nauttia. Kun katselen lumen täyttämästä ikkunasta ulos, näen myös edessäni iloisia ilmeitä ja nauravia suita. Koululaiset ovat tulleet tien toiselta puolelta mäenlaskuun Kirkonmäelle. Koululaisten mäenlaskua jaksaisi katsella vaikka koko päivän. Niin vauhdikkaalta ja mukavalta meno näyttää.

Koululaisia katsellessa omat ajatukseni siirtyivät omiin lapsuuteni talviin. Talvet olivat ihania ja lunta oli aina paljon, ainakin näin minä muistan lapsuuteni talvet. Meidän pihalle aurattiin joka vuosi valtavan kokoiset lumivuoret, joihin me pihan kakarat rakensimme upeita lumilinnoja. Iltaisin sytyttelimme kynttilöitä linnan huoneisiimme ja istuimme yhdessä linnan kylmällä lattialla, mutta ketään ei tuntunut palelevan.