Kolumni
Tilaajille

Lumijokinen Valtteri pitää mielenterveysasioiden esillä olemista tärkeänä: "Pienet positiiviset asiat, harrastukset, sosiaalinen tukiverkko ja myönteinen asenne auttavat pitämään mielialan positiivisena"

Mielenterveys ja mieliala on ollut viime aikoina julkisuudessa paljon. Esimerkiksi koronavirus ja vuosikymmenten aikana kasvanut tieto on antanut aiheelle tärkeää suosiota. Mielenterveys on käsite, jota on lähtökohtaisesti määritelty useilla eri tavoilla. Kaiken kaikkiaan sillä tarkoitetaan kuitenkin psykologisen hyvinvoinnin tasoa.

Mielenterveys on hyvin laajaa väkijoukkoa koskeva aihe. Se koskettaa meitä kaikkia. Monet pystyvät myös samaistumaan hyvin aiheeseen liittyviin erilaisiin teksteihin. Toisia taas tällaiset voivat taas alkaa ahdistamaan entistä enemmän. Mielestäni kuitenkin jokaisen olisi hyvä olla tietoinen omasta mielenterveydestään sekä siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Tämän avulla omaa mielenterveyttä on mahdollista seurata ja huomata erilaisia asioita omassa käyttäytymisessä.