Lu­mi­jo­ki-päi­vät käyn­nis­ty­vät tänään – lauan­tai­na on luvassa pe­rin­tei­nen mark­ki­na­päi­vä ja Vuoden lu­mi­jo­ki­sen jul­kis­ta­mi­nen

Antti Railio konsertoi sunnuntaina.

Lumijoki
Lumijoki-päivien markkinoita vietetään kuntakeskuksessa lauantaina.
Lumijoki-päivien markkinoita vietetään kuntakeskuksessa lauantaina.
Kuva: Susanna Eksym‰

Lumijoella päästään viettämään perinteikkäitä Lumijoki-päiviä vuoden tauon jälkeen. Teemaviikko pyöräytetään käyntiin lapsille ja lapsenmielisille suunnatulla ohjelmalla.

Tiistai-iltana järjestetään jo Nellin ja Niilon pellepuistotapahtuma nuorisoseuran pihamaalla, ja keskiviikkoiltana ääneen pääsee torilla konsertoiva Miska Pressan Katti.

Seuraavat kaksi päivää on puolestaan omistettu urheilulle. Torstaina järjestetään kunnan yleisurheilukilpailut ja perjantaina kunnan frisbeegolfin mestaruuskisat. Lisäksi perjantaina voi osallistua Koko kylä liikkuu -tapahtumaan, joka käynnistyy torilta iltakuudelta.

Lauantaina vuorossa on markkinapäivä Lumijoen torilla kello 11–14. Ohjelmassa on muun muassa kaikkien hartaasti odottama Vuoden lumijokisen julkistaminen sekä folkhenkisiä lauluja laulavan Irene Entchevin esiintyminen. Toritunnelman lisäksi voi piipahtaa vaikkapa museossa tai testata poniajelua. Lauantain ohjelmassa on myös Lumijoelta lähtöisin olevan Auli Malimaan Anna onnelle mahdollisuus -luento. Kirjastolla pidettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lumijoki-päivien ohjelma huipentuu sunnuntaina järjestettävään Antti Railion kirkkokonserttiin.